Kommunikationschef for Kongehuset stopper

Arkivfoto.

Kommunikationschefen for Kongehuset har stået i spidsen for presse- og kommunikationsarbejdet i mange år. Nu stopper hun.

Efter 15 år som kommunikationschef for Kongehuset har Lene Balleby besluttet at træde tilbage. Det skriver Kongehuset på sin hjemmeside.

‘Arbejdet med at finde en afløser pågår,’ lyder det i forbindelse med udmeldingen.

Dermed skal Kongehuset finde en ny kommunikationschef fra den 1. februar 2025. Dette er nemlig datoen, hvorpå Lene Balleby officielt fratræder sin stilling.

67-årge Lene Balleby tiltrådte sin stilling som kommunikationschef i 2008 og har sidenhen stået for Kongehusets presse- og kommunikationsarbejde.

I forbindelse med sit arbejde har Lene Balleby tidligere forklaret i et interview med Fagbladet Journalisten, at hun har haft ‘rådgiver-kasketten’ på.

‘Jeg forelægger alle interview­forespørgsler for hende (Dronning Margrethe, red.), bortset fra de allermest latterlige. Og dronningen forventer, at jeg har tænkt over, hvad jeg vil anbefale, og hvad der er bedst for kongehusets omdømme,’ lød det fra Lene Balleby, kort før Dronning Margrethe abdicerede.

Ifølge Fagbladet Journalisten modtager Lene Balleby og hendes ansatte omkring 3.600 henvendelser årligt.

Balance i sit arbejde for Kongehuset

Lene Balleby har ligeledes beskrevet, hvordan hun med arbejdet har skullet finde en balance mellem at give offentligheden og pressen adgang til Kongehuset.

‘Det ligger i den her institution, at vi tænker os grundigt om. Vi skal ikke nødvendigvis hele tiden føde ind til den næste artikel eller en ny overskrift, som giver nye klik,’ fortalte hun til Fagbladet Journalisten.

Oprindeligt kommer kommunikationschefen fra Ringkøbing. Hun er egentlig uddannet folkeskolelærer, men blev i 1987 souschef i forsikringsselskabet Hafnias gennem en tillægsuddannelse i journalistik.

Inden jobbet i Kongehuset havde hun således arbejdet 13 år i Egmont-koncernen og fire år i Washington.

Desuden er hun blevet tildelt Kommandørkorset af Dannebrogsordenen.

Prinsesse Benedikte stopper for Dansk Ride Forbund efter uro.

ONP.