06. jun. 2023 - 16:25

Kørte du fra Sverige til Danmark? Derfor var Øresundsbroen gratisAlle bilister uden BroBizz kunne i et døgn køre gratis over Øresunsbroen, da der foregik en politiaktion på stedet. Presse-fotos.dk har været i kontakt med svensk politi

Politiet havde søndag eftermiddag spærret Øresundsbroen mellem Sverige og Danmark af, og det betød, at det var muligt at køre over broen uden at betale broafgift.

Annonce

Presse-fotos.dk har fået flere henvendelser fra læsere, der undrede sig over, at bommene var åbne – og at det derfor tilsyneladende var gratis at køre over broen.

Der var godt med politi til stede, men til gengæld var selve broen ubemandet.

Presse-fotos.dk sendte en fotograf over broen, som forsøgte at tage ophold på den svenske side. Men han blev af politiet bedt om at skynde sig videre.

Politiet var med andre ord ikke interesserede i, at trafikken skulle stå stille.

Annonce

Øresundsbroen bekræfter over for presse-fotos.dk, at de bilister, der skulle krydse Øresundsbroen i et lille døgns tid ikke skulle betale afgift for at komme over.

“Det begyndte tidligt søndag aften, og det sluttede mandag eftermiddag,” siger en talskvinde til pressse-fotos.dk

SE OGSÅ: MOTORCYKLIST FLØJET PÅ HOSPITALET EFTER KOLLISION MED RÅDYR

Alligevel var det ikke alle, der slap gratis over broen. Bilister med BroBizz blev bippet. Men alle, der ville betale med kort eller kontant, slap for at betale.

Annonce

Presse-fotos.dk har tirsdag været i kontakt med svensk politi Region Syd, for at få en forklaring på, hvad der foregik. De henviste til Malmøs politi, der ikke har åbent for pressehenvendelser før onsdag morgen.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER