Klimaaktivister sprøjter orange maling ud i Kongens Have

Klimaaktivister fra organisationen Nødbremsen har sprøjtet orange maling ud på græsplænen i Kongens Have

Tirsdag formiddag har klimaaktivister indtaget Kongens Have i en aktion, hvor der med brandslukkere er blevet sprøjtet orange maling ud på den grønne græs i den populære park.

Med bannere, hvor der er påskrevet ‘Klimakollaps – træk i nødbremsen’, har aktivisterne efterfølgende taget opstilling og sat sig på græsset.

På billeder fra stedet kan man se, hvordan aktivisterne ankommer til parken, pludselig trækker brandslukkerne frem og begynder at male græsset foran turister og andre besøgende i Kongens Have.

Københavns Politi er ved 11-tiden endnu ikke ankommet til stedet, og det er ikke kendt, om der er sket en anmeldelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses aktivister med brandslukkere påfyldt orange maling

Nødbremsen mener, at samfundet står over for et eskalerende klimakollaps, der kalder på omgående og drastisk handling.

‘Samtidig er regeringen med til at eskalere den situation, vi står i, – feks ved at anlægge nye motorveje for 26 milliarder kroner. Vi kan ikke længere være tilskuere til, at vores regering fører en politik, der eskalerer klimakollapset,’ oplyser klimaorganisationen på sin hjemmeside.

Klimaaktivister benytter sig ofte af civilulydighed for at få deres budskaber frem. Det sker blandt andet ved blokader af motorveje og ved at begå hærværk på genstande, som skaber opmærksomhed i samfundet.

Tirsdag formiddag har politiet gang i en intensiv eftersøgning i et skovområde i forbindelse med en forsvunden mand. Politiet benytter blandt andet helikoptere, da man har en bekymring om, at manden kan være omkommet.