JYSK lukker alle butikker i Danmark: Datoen er sat

JYSK
Illustrationsfoto.

JYSK har i mange år været en markant aktør på det danske møbelmarked, med hele 112 butikker fordelt over landet. Men nu står kæden over for en usædvanlig situation: Alle butikker vil lukke.

Det drejer sig ikke om en nedskæring eller konkurs. Det er faktisk noget mere festligt og mindre trist. JYSK udtaler selv, at de handler om at sætte pris på sine medarbejdere. Det skriver B.T. om den kommende begivenhed, som altså sørger for, at butikkerne lukker.

Datoen er allerede sat.

En særlig dag for medarbejderne

Den 16. november finder JYSK sin årlige medarbejderfest sted i Odense. Her vil ansatte fra hele Danmark samles for at hylde deres indsats over det seneste år. Dette arrangement er en tradition, der har været en del af kædens kultur i mange år. På denne dag vil mange butikker lukke tidligere, så medarbejderne kan deltage i festlighederne, og de vil holde helt lukket dagen efter.

“Vi holder fest om lørdagen, så flere butikker lukker tidligere på dagen. Det giver alle mulighed for at nå til festen i Odense. Dagen efter holder vi lukket,” fortæller Åse Andersson, der er kommunikationsdirektør hos JYSK til B.T.

En investering i medarbejderne

JYSK’s fokus på sine medarbejdere stopper ikke ved Danmarks grænser. I både Norge og Sverige har kæden også arrangeret store fester for at fejre deres ansatte.

I Norge, for eksempel, lukker 108 butikker den 26. oktober for at fejre 1.200 ansatte, og dette arrangement koster ikke småpenge.

“Vi bruger et tocifret millionbeløb på festlighederne. Formålet er at investere i vores medarbejdere og anerkende deres hårde arbejde,” udtaler Martina Pohjanen, chef for JYSK Norge til B.T..

Sverige er ikke langt bagefter, og den 9. november vil JYSK afholde en stor fest i Göteborg, hvor over 1.300 medarbejdere allerede er tilmeldt. “Det bliver en fantastisk aften, og vi ser frem til at fejre vores team,” siger Sandra Martinsson, kommunikationschef for JYSK Sverige.

En kulturbærende tradition hos JYSK

Det er tydeligt, at JYSK lægger stor vægt på sine medarbejdere og deres trivsel. Dette årlige arrangement giver ikke kun mulighed for at fejre en succesfuld periode, men det styrker også fællesskabet og loyaliteten blandt medarbejderne.

Når butikkerne lukker for festlighederne, er det ikke blot et spørgsmål om at tage fri fra arbejdet. Det handler om at anerkende og fejre det hårde arbejde, som alle ansatte bidrager med dagligt.

JYSK’s beslutning om at lukke butikkerne er således en del af en større strategi for at fremme en sund arbejdsplads, hvor medarbejdere føler sig værdsatte og motiverede.

En ny trafikregel fra Vejdirektoratet hyldes nu i udlandet. Læs den historie her.