Håndboldlegende takker af: Hvad vil du bedst huske ham for?

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Håndboldlegenden har officielt indstillet sin karriere efter nederlaget til Tyskland under De Olympiske Lege i Paris.

En håndboldlegende af største kaliber har officielt vinket farvel til en gloværdig karriere. Det stod klart, da Frankrig i hjemmebane led et nederlag til Tyskland i kvarfinalen.

Det skriver TV 2.

De franske hjemmebanefavoritter tabte højst overraskende kvartfinalen til Tyskland med cifrene 34-35 i en vanvittig underholdende håndboldkamp.

De forsvarende olympiske mestre var ellers spåret som favoritter til opgøret, men helt sådan skulle det altså ikke gå. Med nederlaget lagde den franske håndboldlegende, 40-årige Nikola Karabatic, tilmed støvlerne på hylden.

Nikola Karabatic formåede i løbet af sin håndboldkarriere at vinde et utal af titler. På det nationale plan vandt han tre OL-guldmedaljer, fire VM-guldmedaljer og ligeledes fire EM-guldmedaljer. Det gør ham til den mest dekorerede håndboldspiller på landsholdsplan.

Udover sit højst imponerende CV på landsholdet, nåede han også at vinde mange nationale mesterskaber på klubplan. Her blev det blandt andet til utrolige 20 nationale mesterskaber med klubber som ‘Montpellier’, ‘Paris Saint Germain’ og ‘THW Kiel’ samt tre Champions League-triumfer.

Nikola Karabatic står noteret for 358 kampe og over 1200 mål for landsholdet, hvilket både gør ham til den mest spillende og scorende landsholdsspiller i Frankrigs håndboldlandsholds historie.

Håndboldlegenden blev da også mødt af utalrige klapsalver, da det stod klart, at karrieren havde nået sin ende. Godt 27.000 tilskuere i det franske stadium i Lille hyldede ham med fuld bravour, hvor det tyske landshold også tog del i hyldesten.

Forleden lagde en vaskeægte tennislegende også støvlerne på hylden efter et nederlag under De Olympiske Lege. I løbet af sin storslåede karriere nåede han at vinde et hav af titler, herunder flere Grand Slams.