Godt nyt til alle juleelskere: Julekalender gør storslået comeback

Arkivfoto: Juleudsmykning i by

TV 2’s Julekalender ‘Krummernes Jul’ gør storslået comeback efter 23 år

December 2024 bliver en helt særlig måned for for juleelskerne, når TV 2 bringer en af de mest elskede julekalendere, Krummernes Jul, tilbage på skærmen.
For første gang i over to årtier får seerne mulighed for at genopleve den nostalgiske og hjertelige fortælling om Krumme og hans skøre familie, som første gang charmerede danskerne i 1996.

Den populære julekalender er siden dengang kun blevet genudsendt én gang, nemlig i 2001, og mange fans har ventet utålmodigt på, at historien skulle bringes tilbage.

(Artiklen forsætter under billedet)

Arkivfoto: Juletræ på Rådhuspladsen i København

Kærlighed til nisser og traditioner

Et af de særlige elementer i Krummernes Jul er inddragelsen af drillenisser og selvfølgelig selveste julemanden, som bliver en del af Krumme-familiens december.
Men julemanden befinder sig i en uvant situation, for i stedet for at sprede glæde og gaver må han kæmpe for julens overlevelse – dårlige vibrationer og en trussel mod julestemningen lurer nemlig i kulissen.

Drillenisserne giver julekalenderen et ekstra humoristisk twist og skaber situationer, der skubber Krumme og hans familie til at stå sammen og overvinde udfordringerne.
Nisserne repræsenterer tradition, men også den legesyge og anarkistiske side af julen, som altid har været en vigtig del af den danske julekalendertradition.

(Artiklen forsætter under billedet)

Arkivfoto: Juleudsmykning

Genudsendelse: En gave til både gamle og nye generationer

Genudsendelsen af Krummernes Jul er en unik mulighed for både dem, der så den originale serie i 1996, og en ny generation, der nu får chancen for at opleve Krummes eventyrlige december for første gang.

For de voksne seere vil julekalenderen sandsynligvis vække minder om barndommen og en tid, hvor julekalendere blev set i fællesskab foran fjernsynet.

I en tid, hvor streamingtjenester dominerer, og børn ofte ser indhold på forskellige skærme, kan Krummernes Jul blive en anledning til at samle familien om fjernsynet igen.

En ny start for julekalenderklassikere på TV 2?

Med genudsendelsen af Krummernes Jul kan TV 2 være på vej til at genoplive interessen for ældre julekalenderklassikere, som mange danskere har et helt særligt forhold til. Mens nye julekalendere ofte får opmærksomhed og hurtige følger, er det tydeligt, at klassikerne har en anden og mere holdbar plads i hjertet hos den Lidt ældre generation, som også en sig en god gammeldags jul

Alt i alt bliver december 2024 en særlig måned, når Krummernes Jul atter lyser op i de danske stuer.