Frikendt for voldtægt: Mand undgår udvisning

En 17-årig stod til at blive udvist af Danmark i forbindelse med en sag om voldtægt af en pige på en skole. Nu er den 17-årige blevet frikendt

Retten i Herning har tirsdag ikke fundet det bevist, at en 17-årig mand voldtog en pige på en skole i Ringkøbing-Skjern Kommune, og derfor er manden blevet frikendt.

Det oplyser senioranklager Flemming Hother fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzaus Bureau.

I anklgeskriftet fremgik det, at voldtægten skulle være foregået på et værelse på den pågældende skole, og at pigen skulle være blevet skubbet ned i en seng og fastholdt, mens hun blev voldtaget.

Episoden skal være sket i januar.

Der var nedlagt referatforbud i sagen, så derfor kan hverken anklager eller den 17-åriges forsvar Christian Ternvig Markusen kommentere på begrundelsen for frikendelsen.

Retten kna nedlægge referatforbud i sager, hvor tiltalte er under 18 år eller i sager om voldtægt.

Retten i Herning fandt ikke bevis for voldtægten, og den 17-årige blev derfor frikendt.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at den 17-årige skulle udvises af Danmark, hvis han var blevet kendt skyldig.

Et omkring etårigt barn er blevet kørt ned efter at være løbet ud på vejen. Både ambulance, lægebil og lægehelikopter er blevet tilkaldt til uheldsstedet. Barnet er efterfølgende fløjet til et universitetshospital.

Illustrationsfoto