Flot dansk golfpræstation ved major i USA

Nicolai Højgaard er videre til weekendens runder ved US Open efter at have indtaget delt 21.-plads

Danske Nicolai Højgaard er klar til at spille med ved weekendens runder af golfmajoren US Open efter at have placeret sig som delt nummer 21 efter de to indledende runder af turneringen.

23-årige Højgaard kom igennem turneringens anden runde i et slag under par og ligger dermed samlet et slag over par, efter at han gik første runde i to slag over par.

Nicolai Højgaard indledte sin anden runde på Pinehurst-banens hul ti, og viste langt hen ad vejen god figur.

På hul ti slog han en birdie og gentog bedriften på hul 14 og 17.

De sidste ni huller på runden besværede dog danskeren, der slog bogeys på hul et og to, inden han genfandt formen med birdies på hul tre og fire.

I det meste af runden så det ud til, at Nicolai Højgaard ville spille sig længere mod toppen af majorens leaderboard.

Men på næstsidste hul kiksede danskeren dog med en dobbeltbogey.

21.-pladsen deler Nicolai Højgaard med tre andre.

Danske Frederik Kjettrup var også med ved US Open. Med seks slag over par i det samlede regnskab klarede han dog ikke cutgrænsen og er dermed ikke med i weekendens runder.

Kjettrup havde kvalificeret sig til US Open som amatør gennem kvalifikationsturneringen. Lige før US Open besluttede han at overgå til en tilværelse som professionel.

Beslutningen betyder, at han nu kan tage del i præmiepengene på de større tours, og at han i resten af 2024 primært vil være en del af den amerikanske Korn Ferry Tour, som er udviklingstour for spillerne på niveauet under PGA.

Der er i alt 150,1 millioner kroner på højkant i Pinehurst. Af dem går 30 millioner kroner til vinderen.

/ritzau/