Flere børn ofre i uhyggelige sager på Vestegnen

En 75-årig bedstefar er blevet fængslet for at have misbrugt i alt fire børn over en lang årrække. Forbrydelserne er sket på den københavnske vestegn

En 75-årig bedstefar har onsdag modtaget en dom på seks års fængsel for at have udsat i alt fire børn for en lang række seksuelle overgreb over en lang årrække.

Dommen er faldet ved Retten i Glostrup, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

“Retten lagde til grund, at pigernes forklaringer var selvoplevede, overbevisende og sammenhængende, og at pigerne ikke havde talt sammen om, hvad der var sket med dem. Retten tilsidesatte mandens forklaring og vurderede, at han brugte enhver mulighed for at begå overgreb,” siger anklager i sagen Cecilie Mee Schou Sejtved.

De fleste af forholdene ligger helt tilbage i 1990’erne, men sagen kom til myndighedernes kendskab, da flere af de berørte personer – der nu er voksne – kontakede Københavns Vestegns Politi i det tidlige forår i 2023.

Herefter igangsatte politiet en omfattende efterforskning, og manden blev anholdt. Manden har dog været på fri fod frem til domsafsigelsen onsdag.

Flere af børnene er familiemæssigt relateret til den dømte mand. Ifølge Sjællandske nyheder har mindst tre af dem været hans pap-børnebørn.

”Dommen viser, at man fortsat kan straffes for seksuelle overgreb, selvom de er begået for så mange år siden. Jeg håber, at dommen vil give andre, der har været udsat for lignende, mod til at gå til politiet og anmelde det,” siger anklager Cecilie Mee Schou Sejtved.

Det var en enig domsmandsret, der kendte manden skyldig.

Den 75-årige mand har ankommet dommen til Østre Landsret. Han er derfor fortsat varetægtsfængslet frem til ankesagen.

Det er efterhånden flere år siden, at den folkekære kvinde Mopper – kendt fra Familien fra Bryggen og mor til Mikkel og Linse Kessler – afgik ved døden. Nu afslører Mikkel Kessler den ellers hemmeligholdte dødsårsag.

Illustrationsfoto