Dronning Margrethe åbner Aarhus Festuge: Fantastiske billeder

Dronning Margrethe deltog ved gallaåbningen af Aarhus Festuge 2024. Hun har været med siden festugens spæde start og fungerer som protektor.

Aarhus Festuge blev skudt i gang i fredags den 30. august, og igen i år var der fornemt besøg i form af Dronning Margrethe.

Aarhus Festuge blev afholdt for første gang i 1965, og samtlige år har det været med royal deltagelse. Dette år markerer således den 59. gang, at dronningen har overværet gallaåbningen.

I forbindelse med festugen blev der i sagens natur afholdt en gallaåbning.

Det foregik i Musikhusetet Aarhus, og her var det den socialdemokratiske borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, der åbnede ballet med en velkomsttale.

Der er en ganske særlig årsag til, at Dronning Margrethe årligt gæster Aarhus Festuge. Hun fungerer nemlig som festugens protektor og støtter de kulturelle tiltag i løbet af festens 10 dage.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Festugen byder på en masse aktiviteter hen over dagene. Blandt andet kan du spille skak på åben gade.

Aarhus Festuge byder nemlig på koncerter, diverse workshops og meget mere.

Christiansborg var også fint repræsenteret til gallaåbningen, da både landets finansminister Nicolai Wammen og forhenværende Dansk Folkeparti-profil, Peter Skaarup, lagde vejen forbi.

Peter Skaarup har som bekendt slået pjalterne sammen med Inger Støjberg og blevet en del af Danmarksdemokraterne.

Du kan læse mere om programmet for festugen her.

Aarhus Festuge begyndte fredag den 30. august og løber frem til søndag den 8. september.

Presse-fotos.dk overværede Dronning Margrethes deltagelse ved Aarhus festuge 2024 og bringer de bedste billeder fra gallaåbningen. Se billederne nedenunder:

I et andet royalt henseende, lagde Kong Frederik og Dronning Mary vejen forbi Assens. Her var mange mennesker mødt op for at overvære den storslåede begivenhed.