De færreste er klar over det: Kan koste 2.500 kroner

Duggede ruder
Illustrationsfoto.

Når vinterkulden bider, og morgenerne er mørke, har mange oplevet den frustrerende kamp mod duggede ruder, inden man sætter sig bag rattet. Men vidste du, at denne irriterende start på dagen kan få alvorlige konsekvenser for din pengepung – og dit kørekort?

En ny sag fra Københavns Vestegns Politi har kastet lys over netop dette problem. Kører du afsted med nedsat sigtbarhed, fordi du stadig har duggede ruder, kan det blive en bekostelig affære.

Men hvor slemt kan det egentlig gå galt? Og hvordan endte en 39-årig mand med en bøde, der kunne have været undgået?

En opsigtsvækkende advarsel er delt på X af anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi. Her afsløres, hvad der skete en frostklar januarmorgen i Ishøj.

En bilist, som troede, han kunne slippe afsted med duggede ruder, måtte i stedet stå til ansvar. En patruljevogn stoppede ham på sin tur gennem byen.

Han fik sig en betydelig bøde.

Duggede ruder kan koste mere end penge

Sagen peger altså på et problem, vi allerede kender, hvordan en dugget rude kan skabe farlige situationer i trafikken.

Det er altså noget, der ikke kun kan resultere i en bøde på 2.500 kroner. Ja, faktisk kan det ende endnu værre.

‘Det kan også koste en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 2.500 kroner,’ skriver anklagemyndigheden i opslaget om duggede ruder.

Sørg for at få styr på dine ruder, før du begiver dig ud på vejene i vintermånederne – det kan spare dig både penge og besvær.

Hvis du tror, det bare handler om at tørre ruden lidt af og køre videre, bør du tænke dig om en ekstra gang.

En af de nemmeste måder at undgå duggede ruder er at sikre god ventilation i bilen. Tænd for varmeblæseren og ret den mod ruderne, eller brug aircondition for at fjerne fugten hurtigere.

Det kan også hjælpe at tørre ruderne af indvendigt med en klud inden afgang eller investere i en fugtfjerner specielt til biler.

Noget andet end duggede ruder, men skal tænke over i sin bil om vinteren, er vinterdæk. Skal du skifte? Der er nye regler på vej for dem til vinteren 2024. Læs alt du bør vide her.

onp