De bedste drikkevarer til at holde dig hydreret

Når du er tørstig og har brug for en drink, hvilke drikkevarer er så bedst til at holde dig hydreret? Selvfølgelig kan du altid tage et glas vand, men ifølge en undersøgelse fra St. Andrews Universitet, er almindeligt vand faktisk ikke den mest hydrerende drik.

Sukker, fedt eller protein

Undersøgelsen sammenlignede forskellige drikkes evne til at hydrere kroppen. Forskerne opdagede, at selvom vand – både med og og uden brus – er effektivt til hurtigt at hydrere kroppen, så er drikkevarer med lidt sukker, fedt eller protein endnu bedre til at holde os hydreret i længere tid.

En faktor er mængden af væske: Jo mere du drikker, desto hurtigere tømmes drikken fra maven og absorberes i blodbanen, hvor den kan fortynde kroppens væsker og hydrere dig.

Næringsindholdet er vigtigt

En anden vigtig faktor er drikkens næringsindhold. For eksempel viste det sig, at mælk er mere hydrerende end vand, fordi det indeholder sukkeret laktose, protein og fedt, som alle hjælper med at forsinke tømningen af væske fra maven og dermed opretholder hydreringen over længere tid. Derudover indeholder mælk natrium, som fungerer som en svamp og holder på vandet i kroppen, hvilket resulterer i mindre urinproduktion.

De mest hydrerende væsker:

Skummetmælk, Elektrolytdrik, Sød mælk, Appelsinjuice, Cola, Iste og vand.

Kilder: Sciencedirect, CNN Health