Copenhagen Health Week: Træk vejret for bedre mental og fysisk velvære

I weekenden løber Copenhagen Health Week af stablen. Det er en weekend med fokus på vores fysiske og mentale velvære. Der vil være alt lige fra træningsprogrammer, meditationsøvelser, isbade og en masse fokus på forskellige vejtrækningmetoder og biohacking generelt. I den forbindelse har Presse-fotos.dk taget en snak med en af Danmarks mest vidende og erfarende indenfor “breath-working”-industrien, Birger Hanzen.

Det er noget der bliver snakket mere og mere om i de her år. Mange mennesker begynder at kigge nogle nye veje, når man for eksempel har diagnoser, sygdomme eller andre lidelser i hverdagen af større eller mindre grad.

Når vi er nået dertil hvor medicinen ikke virker, eller der ikke kan findes nogen bedring, så begynder vi febrilsk at kigge efter andre løsninger, det er her at mennesket oftest vil støde på terapeuter som Birger Hanzen.

“Ved autoimune sygdomme kan du fjerne mange symptomer, eller dæmpe dem”

Birger har en lang fortid der breder sig fra elite kampsportsudøver, til International internet ekspert, til globetrotter der, igennem sit virke, har rejst i store dele af verden, og meget mere.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Igennem et langt liv har Birger taget utroligt mange erfaringer med sig. Han har oplevet mange store op-og nedture igennem tilværelsen, men han sad oftest tilbage med en følelse af, at de negative momenter konstant vendte tilbage. Det være sig i form af sygdom eller mentale aspekter i hverdagen, der gav en følelse af at klaveret aldrig helt spillede som det skulle – eller måske rettere som det kunne spille.

Du kan se Træk vejret, hvor det bevises at du med de her metoder signifikant kan sænke din kroniske inflamation i krop og sind.

Åndedræts- og kuldeterapeuten Birger Hanzen har mærket på egen krop, hvordan nogle autoimmune sygdomme ikke vil give slip, på trods af rigtigt mange forskellige metoder han forsøgte sig med, så vendte det altid tilbage. Gennem 10 år har han forsøgt sig med alverdens ting, og lige lidt hjalp det, han symptomer vendte konstant tilbage.

“Man skal være stærk i troen, og dét er ikke altid lige let”

Lige indtil den skæbnesvangre dag i år 2018, da Birger Hanzen sætter sig foran en computer og googler den simple sætning: “Never sick again”.

I lære hos Wim Hof

Wim Hof, som må siges at være den store inspiration til Birgers rejse, er en mand fra Holland, der i den grad har lært at optimere sin egen, og mange andres kroppe, via de her vejtræknings- og kuldeteknikker.

Birger Hanzen fandt et YouTube-klip med Wim Hof, der viste hvordan han foreslog at man skulle trække vejret, og beskrev hvilken stor indflydelse det kan have på vores krop og sind.

Wim Hof har mestret “breathwork-teknikken”, men er måske endnu mere kendt for sine 26 verdensrekorder. Han har nemlig verdensrekorden for verdens længste isbad på 1 time og 53 minutter. Det er en af grundende til at han i folkemunde er kendt som “ismanden”.

“Jeg er blevet enormt tryg i hvordan min krop er og fungerer”

Igennem ham, begynder Birger Hanzens lange rejse for at mestre de her teknikker, og lære hvordan det faktisk kan være helende for vores krop og sind. Wim Hof metoden har været en af grundstenene for Birgers rejse, og hvorfor han i dag kan kalde sig åndedræts- og kuldeterapeut med sin helt egen metode: “Your Name Method”

“Your Name Method” er lavet med stor inspiration fra netop Wim Hof, og så med Birgers helt eget præg på det. En af de vigtigtste lektier han har taget med gennem sin store rejse, er, hvordan vi alle er forskellige, og ikke alle metoder virker lige godt på alle. Deraf kom han på navnet “Your Name Method”, altså din vej, find din helt egen vej, din helt egen metode, den du oplever, virker for dig.

“Jeg forstår det jeg har behov for at vide, og at jeg kan gøre noget selv”

Hvad er det så det her breathwork kan gøre for en, er det virkelig den super kraft som det kan lyde lidt som? Spørger man Birger Hanzen, så kommer svaret meget prompte:

“Tilstedeværelsen i nuet, lige inden jeg skulle ind i bokseringen, det var samme følelse. Fuldt fokus! Det fokus, det kan noget helt specielt”

Mød ham på søndag

Birger Hanzen har været igennem en lang rejse, for at tillære sig og mestre de forskellige teknikker. Han har følt, set og mærket på egen krop hvordan det kan have stor indflydelse når der er styr på vejtrækningen, og suppleret med isbade frigiver kombinationen en masse positiv forandring i krop og sind.

“Man træner alle systemer i kroppen og i sindet, uden at bruge nogle muskler, og derfor har du den energi til rådighed til at dirigere den hen hvor din bevidsthed er, for at genoprette hormonel balance”

Til dagligt hjælper han mange mennesker der har ondt i livet på den ene eller anden måde. Det kan være fysisk såvel psykisk, ligesom han også har stor erfaring i at hjælpe elitesportsudøvere med at optimere deres præstation og ydeevne.

“Jeg kan ikke få nok, jeg elsker livet og jeg elsker at få noget ud af alt hvad jeg laver”

Er du ikke stødt på ham før nu, så har du altså chancen i weekenden, hvor der bliver afholdt Copenhagen Health Week i Øksnehallen i København.

På søndag kan du finde Birger Hanzen til eventet, hvor du altså kan få en introduktion til de, muligt livsændrende, teknikker der har hjulpet Birger selv, samt tusindvis af klienter der har været igennem hans forløb med forskellige skavanker.

Du kan igennem weekenden se en masse talere, få indblik i forskellige træningsformer, arbejde med sauna, forskellige meditationsformer, og så kan du altså få fornøjelsen af Birger Hanzens metoder, og se om det virker for dig.

“Det skal gøres i balance med sig selv, det er kun dig der kan mærke effekterne. Der er rigtigt mange metoder derude, men der er kun en der virker for alle, og det er din metode, det er derfor jeg kalder det “Your name method””.

Wim Hof var Birger Hanzens mester – nu viser Birger Hanzen vejen for mange danskere, som sin egen mester.