En helt særlig dag: Gæt, hvem der har fødselsdag i dag

Brunsvigeren
Arkivfoto: I dag er Brunsvigerens Dag.

I dag bliver brunsvigeren fejret over hele Danmark. Hvis du har en stærk trang til at gnaske løs, har du nu den perfekte undskyldning.

Brunsvigeren er et bagværk, der i sin enkelhed vækker stærke følelser.

For nogle er det en sand delikatesse, som associeres med barndomsminder og hygge, mens andre næsten ikke kan fordrage tanken om dets søde, bløde bund toppet med smør og brun farin.

Uanset hvilken lejr man tilhører, er det dog svært at benægte, at brunsvigeren har en særlig plads i det danske køkken.

Ifølge Brundlovens paragraf 6 er der tilmed en regel, som alle brunsvigerelskere kender til: Der skal altid være lidt mere snask, end der står i opskriften.”

En ægte brunsviger er dermed ikke komplet uden et ekstra lag af det søde, smørmættede fyld, der gør hver bid ekstra saftig og uimodståelig.

Dette mantra er særlig aktuelt i dag. Torsdag den 10. oktober er nemlig Brunsvigerens Dag. Og landet over bliver dagen fejret med gratis kage, konkurrencer og festlige indslag.

Især på Fyn har brunsvigeren en særlig plads i fynboernes hjerter. Delikatessen har nemlig sin oprindelse på Fyn og er øens mest ikoniske kage.

I anledning af den særprægede dag afholder Storms Pakhus i Odense eksempelvis Brunsvigerens Dag med Fynsmesterskaberne.

Her uddeler de gratis brunsviger fra klokken 17.15, hvorefter Harske Hubbi sætter stemning for resten af aftenen.

Det er en fast tradition i Danmark at fejre brunsvigeren den sidste torsdag inden efterårsferien. Så nu må det store spørgsmål lyde:

Hvem skal du fejre dagen sammen med?

Oktoberfest i Aarhus: Fri ølbar og sjove aktiviteter.

ONP.