Bøderegn over danskerne: Ny regel koster tusindvis af bilejere dyrt

I Danmark kan man få bøder for mangt og meget. Som billist skal man i særdelshed være på vagt, både med farten, nye regler og nu også hvilket partikelfilter man har i sit køretøj

Man skal være opmærksom i trafikken, det mantra kender de fleste.

Hvis man er ejer af en bil af ældre dato, så skal man nok til at være ekstra opmærksom, ellers kan det koste dig dyrt. Man skal sikre sig at man har det rigtige partikelfilter.

Mange danskere har dog måttet sande, at det skal læres på den hårde måde.

Siden 1. oktober har en del af danskernes dieselbiler haft forbud mod at køre ind i dele af København og Frederiksberg på grund af de såkaldte ‘Miljøzoner’.

Arkivfoto

Det ser dog ud til at det er sket alligevel. Pengene er i hvert fald strømmet ind i statskassen målt på antallet af bøder fra billister uden det korrekte partikelfilter, sådan skriver KøbenhavnLIV.

Kæmpe bøderegn

I 2023 fik vi officielt indført miljøzoner her til lands. Miljøzoner der skal være med til at begrænse fourereningen fra en bestemt gruppe biler, der ikke har foretaget skiftet til det lovpligtige partikelfilter.

I mange af de danske storbyer har man indført zonerne. Nu viser det sig at det måske var de færreste der var opmærksomme på regelændringerne.

I københavn alene er der næsten 10.000 billister der har fået bøder, efter at have kørt i de såkaldte miljøzoner, vel og mærke uden at have det korrekte partikelfilter.

Også positivt for økonomien

Tiltaget blev søsat for at mindske forureningen i vores storbyer. Men hvis man kigger på det økonomiske aspekt, kan folkene bag lovgivningen også tillade sig at være vældigt tilfredse.

Blot i løbet af det første år for implementeringen af reglen, kan man allerede nu se en positiv økonomisk gevinst.

De mange tusinde bøder har allerede indbragt miljøstyrelsen et svimlende beløb på godt 30 millioner kroner.

Det er styrelsen selv der ansvaret for at sikre, at reglerne bliver overholdt i miljøzonerne. Bevæger man sig ind i zonen uden det lovpligtige partikelfilter, så kan du meget vel se frem til en bøde.

Størrelsen på bøden afhænger af dit køretøj.

Lastbiler og busser kan pålægges bøder på helt op til 12.500 kroner, hvorimod personbilsejere uden det nødvendige partikelfilter, kan modtage en bøde på 1.500 kroner.

I jagten på dem uden partikelfilteret, anvendes der både stationære og mobile kameraer, til at scanne nummerpladerne.

Er man ejer af et køretøj uden det lovpligtige partikelfilter, så kan man få et eftermonteret, så man undgår at blive en del af den høje statistik.

Læs mere om indførelsen af reglerne her