Bagmænd fanget: Hashsalg i Nørrebroparken

To mænd på 42 og 49 år er idømt tillægsstraffe på henholdsvis seks år og syv måneder og tre år og tre måneders fængsel blandt andet for at stå bag organiseret hashsalg i Nørrebroparken i København i en periode på et år.

En 42-årig og en 49-årig mand, der begge har haft tilknytning til en organiseret rocker-/bandegruppering, er ved Københavns Byret idømt tillægsstraffe på seks år og syv måneder og tre år og tre måneders fængsel for blandt andet at have organiseret hashsalg i Nørrebroparken i København.

Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), og det er også dem, der har udsendt en pressemeddelelse, hvor de forklarer:

De to dømte har i en periode fra marts 2020 til marts 2021 i forening organiseret salget af i alt 730 kg hash og hashmix, solgt som færdigrullede joints og klumper af hash i området omkring Nørrebroparken i København.

Salget foregik via fast aflønnede medgerningsmænd, der afsatte omkring 2 kg hash om dagen i perioden.

Den 42-årige, der blev anholdt i Københavns Lufthavn på vej ud af landet, er desuden dømt for besiddelse af en skarpladt revolver, som han opbevarede i et kælderrum hos et familiemedlem på Østerbro i København.

I kælderrummet fandt NSK også 2.657.000 kroner i kontanter, som retten har vurderet stammer fra det organiserede hashsalg, og derfor har konfiskeret. Retten har også konfiskeret 30.750 euro, som den 42-årige var i besiddelse af ved anholdelsen.

Sådan skriver NSK i pressemeddelelsen.

Retten har i alt konfiskeret ni millioner kroner hos hver af de dømte og en række luksusvarer hos den ene.

Begge de dømte har anket dommen

Senioranklager hos NSK Laura Jensen siger i pressemeddelelsen:

”Jeg er tilfreds med dommen, der er et resultat af en omfattende og målrettet efterforskning mod nogle af de bagmænd, som har stået i spidsen for den organiserede hashhandel i Nørrebroparken. Dommen understreger, at myndighederne ser med stor alvor på organiseret narkotikahandel. I denne sag er der solgt hash efter en fast forretningsmodel med vagtplaner og faste åbningstider, og salget har været en millionforretning for de dømte”.

To mænd er ligeledes blevet dømt for organiseret hashhandel et andet sted i Danmark. Læs den historie her.

Nørrebroparken politi
Arkivfoto.