Vild udvikling i sag om Amira Smajic

Amira Smajic, der er hovedperson i Den sorte svane, har været igennem lidt og hvert på det sidste. Nu er der en ny udvikling i sagen med hende

Ifølge filmproducenten Meta Louise Foldager Sørensen er der én værdig vinder af Cavlingprisen, som skal uddeles senere på året.

Navnet på denne værdige vinder hedder Amira Smajic.

Hun er bedst kendt som advokaten og muldvarpen fra TV 2-dokumentarserien Den Sorte Svane.

Til Berlingske fortæller Meta Louise Foldager Sørensen, hvorfor hun har valgt at indstille muldvarpen til den prestigefyldte pris.

‘Amira Smajic har udvist et større mod, end jeg nogensinde har set et medlem af den danske journaliststand gøre. Uden hende havde TV 2 intet,’ forklarer hun til mediet.

I dokumentarserien fungerer hun som muldvarp for at dokumentere forbindelserne mellem den såkaldte under- og oververden i Danmark.

Hun medvirkede i rollen som muldvarp i TV 2-dokumentarserien, der blev igangsat af journalisten Mads Brügger.

Her dokumenterede hun, hvordan kriminelle får hjælp af anerkendte advokater til blandt andet at hvidvaske penge.

Amira Smajic havde tidligere selv rådgivet kriminelle i netop den slags kriminalitet, men hævdede dog, at det var et afsluttet kapitel.

Med dokumentarserien var hun således klar til at udstille, hvad der foregik i Danmark. Undervejs i forløbet begyndte korthuset dog at falde sammen, og TV 2 endte med at blive ført bag lyset af muldvarpen.

Det viste sig nemlig, at Amira Smajic, midt i optagelserne, havde været i gang med at hvidvaske penge sammen med en af de andre centrale karakterer i dokumentaren.

Senere blev hun tilmed tiltalt for blandt andet bedrageri, dokumentfalsk, underslæb og brugstyveri.

Hovedperson i TV 2-dokumentaren “Den Sorte Svane” Amira Smajic er ved Retten i Herning blevet idømt tre måneders fængsel for dokumentfalsk.