Aldrig sket før: Historisk dansker vinder VM-medaje

Illustrationsfoto.

Den danske triatlet vandt natten til søndag en VM-medalje. Det er første gang, at en dansker opnår dette resultat.

Natten til søndag vandt den danske triatlet, Magnus Ditlev, sølv ved VM i ironman på Hawaii. Det blev en kendsgerning, da han efter næsten otte udmattende timer kom over målstregen som nummer to.

På trods af den udmarvende omgang var det dog ikke distancen, der var den største udfordring.

Undervejs kæmpede danskeren nemlig med at overbevise sig selv om, at han overhovedet kunne komme over målstregen.

En ironman består af 3,9 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42 kilometer maratonløb, og det var netop under cyklingen, at Magnus Ditlev kæmpede med de mentale udfordringer.

‘Der var nogle rigtig svære steder mentalt. Jeg har en helt masse fantastiske mennesker, der hjælper mig, og de var i hvert fald en kæmpe faktor for, at jeg kom i mål. Det havde været svært uden dem, men at jeg så endda kom ind som nummer to, det er helt sindssygt at tænke på i forhold til, hvor svært jeg havde det til sidst på cyklingen. Der var jeg ikke engang sikker på, at jeg kunne gennemføre ræset. Så at blive nummer to efter det er helt fantastisk,’ siger den danske triatlet til DR.

Historisk VM-resultat

Efter ræset var det dog også en stolt og storsmilende Magnus Ditlev, der stillede sig op på podiets næstøverste trin.

Tilmed er det en præstation, der giver ham blod på tanden.

‘Jeg kom for at vinde ræset. Det at blive nummer to er stadig rigtig stort. Jeg blev nummer tre sidste år og to i år, så forhåbentlig kan jeg tage et skridt op næste år,’ siger Magnus Ditlev videre til mediet.

Magnus Ditlev kom i mål på 7 timer, 43 minutter og 39 sekunder. Han blev kun slået af Tyske Patrick Lange, som kom over målstregen efter 7 timer, 35 minutter og 53 sekunder – det er en rekord på ruten.

Med sit resultat formåede Magnus Ditlev at præstere det bedste danske resultat ved VM i ironman på Hawaii nogensinde.

Middelfart summede af liv under den spektakulære Hubertusjagt, hvor rytterne navigerede gennem naturskønne forhindringer.