995 bilister kan se frem til bøde her

Der har været fart på ved denne motorvej. Politiet har foretaget ATK.

995 bilister.

Så mange kan ifølge politiet se frem til at modtaget en bøde på denne strækning.

Politiet har foretaget tre kontroller i en ATK (Automatisk Trafikkontrol) på stedet.

‘Vi lavede i alt tre kontrolmålinger på tre forskellige dage,’ skriver de i en pressemeddelelse og fortsætter:

‘Første måling var tirsdag den 27. august i tidsrummet fra cirka kl. 13.00 til kl. 18.30, hvor vi målte trafikken på Østjyske Motorvej i nordgående retning. Kontrollen påviste, at 605 billister kørte hurtigere end de tilladte 110 km/t på strækningen. Højdespringeren var 152 km/t,’ skriver de om ATK-opsætningen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Illustrationsfoto.

I uge 35 og 36 satte de et særligt fokus på Østjyske Motorvej (E45) syd for Vejle med ATK, hvor de skriver, at de erfaringsmæssigt ved, at mange kører for hurtigt, særligt i nordgående retning mod Vejlefjordbroen. Det viste sig dog, at hastighedsproblemet var gældende i begge retninger.

Anden måling blev udført fredag den 6. september i samme retning som den første, men kontrollen var denne gang rykket ca. 3 km tættere på Vejlefjordbroen end første gang, og tidsrummet var ændret til cirka 09.30 til kl. 14.00. Her kørte 314 billister stærkere end de tilladte 110 km/t. Højeste hastighed var på 151 km/t, skriver Sydøstjyllands Politi altså i pressemeddelelsen.

Tredje ATK-måling blev foretaget i nattetimerne og fandt sted lørdag den. 7. september fra cirka kl. 23.00 til søndag morgen den 8. september cirka kl. 05.00.

Denne gang var det trafikken i sydgående retning syd for Vejlefjordbroen, der blev kontrolleret. På trods af færre bilister på motorvejen om natten kørte 76 over den tilladte hastighed, der på stedet er 120 km/t.

Her var en vanvidsbilist højdespringer, idet vedkommende blev målt til 229 km/t. Der er i den forbindelse en verserende efterforskning i gang, der går ud over ATK.

Selvom størstedelen af bilisterne på E45 kørte efter reglerne, så erhvervede hele 995 bilister sig en bøde, som resultat af de tre ATK’er. Minimumsbøden for en hastighedsforseelse er 1.200 kroner.

Sydøstjyllands Politi foretager løbende kontroller på strækning syd for Vejlefjordbroen – samt andre steder på motorvejsnettet.

Sådan skriver kredsen i pressemeddelelsen.

To-årige tvillinger blev efterladt i en varm bil og afgik ved døden. Læs den tragiske historie her.

ONP