Fantastisk oplevelse: Her kan du nu se storke i Danmark

Det hører til de absolut sjældenheder at se storke på dansk jord - men hvis du er lige så heldig som en kvinde, så har du måske nu muligheden

Det hører til de absolut sjældenheder at se storke på dansk jord – men hvis du er lige så heldig som en kvinde, så har du måske nu muligheden i et bestemt område

Nogle dage er man bare heldigere end andre.

Sådan tænker den unge Mie Goldmann formentlig søndag formiddag, efter hun på en ganske normal køretur spottede et noget sjældendt syn.

“Da jeg kommer kørende langs landevejen, så jeg to store fugle, som jeg først troede var traner,” siger hun til Presse-fotos.dk og tilføjer:

“Men det var kun indtil, jeg kom tættere på – så kunne jeg se, at det faktisk var to storke, som gik rundt på marken og kort tid efter lettede og fløj videre.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses den ene af storkene komme flyvende, efter Mie Goldmann har set dem begge på marken

Det var under en køretur på Stensebyvejen ved Stenseby på Bornholm, at Mie Goldmann så de to flotte fugle.

“Det var en fantastisk oplevelse at se dem så tæt på. Vildt overraskende. Jeg har ikke prøvet at se storke på Bornholm før,” siger Mie Goldmann.

I 2008 blev storken erklæret uddød som fast ynglende fugl i Damark. Udviklingen vendte dog i 2011, hvor storken atter begyndte at genoptræde i de danske reder.

Bornholm har tidligere været vært for flere storkeprojekter, men der er ingen fast bestand på øen.

Storke trækker typisk til Afrika om vinteren og vender tilbage til de nordlige himmelstrøg om sommeren, hvis forholdene er gunstige.

Det var et noget chokerende syn, som tilfældige Zoo-gæster lørdag blev udsat for, da de gik omkring løveburet i København. Chok i Københavns Zoo: Lå pludselig i løveburet