Kvinde voldtaget af 90 mænd

En mand har indrømmet at have inviteret op mod 90 mænd til at voldtage sin bedøvede ekskone

– Jeg er en voldtægtsmand. Min ekskone fortjente ikke det her.

Sådan lyder det fra Dominique Pélicot under en retssag i Avignon i Frankrig, hvor han og 50 andre mænd sidder på anklagebænken for at have voldtaget førstnævntes nu ekskone.

Han har erklæret sig skyldig i at have bedøvet hende og inviteret op mod 90 mænd til at voldtage hende, skriver The Guardian.

Det skal være foregået over en lang årrække.

Ifølge anklagerne tilbød 71-årige Pélicot via en hjemmeside sex med sin hustru og filmede overgrebene, skriver Reuters.

De fleste af de påståede voldtægter fandt sted i Pélicot-familiens hjem i byen Mazan i den sydfranske region Provence.

Hans tidligere hustru har udtalt, at hun havde mærkelige huller i sin hukommelse, indtil politiet ved et tilfælde opdagede overgrebene.

Det gjorde politiet, efter at Pélicot var blevet taget i at filme under kvinders nederdele i et supermarked.

Retssagen er åben for offentligheden på offerets anmodning. Pélicots ekskone ønsker at gøre opmærksom på de stoffer, der bruges til at begå seksuelle overgreb.

Pélicot er i vidneskranken tirsdag, hvor han fortæller om sine handlinger og beder sin familie om tilgivelse.

Han har i retten fortalt, at han havde en svær barndom og selv har været udsat for voldtægt. Ifølge flere franske medier græd han under sin forklaring.

Flere af de mænd, som angiveligt skulle have voldtaget Pélicots ekskone, har sagt, at de var af den overbevisning, at den 71-årige kvinde lod som om, hun sov, men at hun havde samtykket til at have sex med dem.

Pélicots ekskone – og offeret i sagen – er også til stede i retten tirsdag.

Hun er ifølge flere medier blevet et symbol på kampen mod seksuel vold i Frankrig. Lørdag samledes hundredvis af mennesker – især kvinder – i byer forskellige steder i Frankrig for at vise, at de støtter hende.

Tirsdag foretager flere myndigheder en kæmpe færdselskontrol på en rasteplads langs motorvejen. Ifølge Presse-fotos.dks udsendte bliver langt de fleste køretøjer trukket ind til siden og kontrolleret.

Illustrationsfoto