Pernille Rosenkrantz-Theil skeptisk over Lynetteholm-projektet

Illustrationsfoto: Christiansborg

Pernille Rosenkrantz-Theil er skeptisk over Lynetteholm, men vil sikre flere boliger for københavnerne, hvis projektet bliver gennemført.

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus har i årevis talt varmt om Lynetteholm, men det er ikke alle, der er lige så begejstrede for projektet.

Står det til den mulige overborgmesterkandidat, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), ser hun nemlig anderledes skeptisk på projektet.

‘Ja, det er jeg (skeptisk red.). Det betyder ikke, at jeg vil opsige forliget omkring Lynetteholm. Der er kystsikring og alt muligt andet, vi skal lave. Men det er vanvittig vigtigt, at vi får bygget på en måde, hvor det er til gavn for københavnerne,’ udtaler Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Ritzau.

Socialdemokratiet i København har ellers anset Lynetteholm som en mærkesag. Partiet har prioriteret projektet i sådan en grad, at de har udelukket kritiske partier som Enhedslisten fra budgetaftaler for kommunen.

Bekymring for miljøet

Hele projektet tager udgangspunkt i øen, Lynetteholm. Her har man til hensigt at bygge boliger i havet ud for København.

Det er ikke første gang, at Pernille Rosenkrantz-Theil har erklæret sig skeptisk over for projektet.

Den mulige overborgmesterkandidat har særligt udtalt sig i skarpe vendinger med hensyn til miljøpåvirkningen af det store byggeprojekt.

Selvom hun nu er stoppet som social- og boligminister er denne skepsis altså ikke forsvundet.

Som overborgmester vil Pernille Rosenkrantz-Theil sikre, at boligmasse bliver til gavn for flest mulige københavnere.

‘Der har været for mange projekter, hvor man ikke har taget udgangspunkt i, hvad København er. Man skal lave en bydel, hvor man tager udgangspunkt i det, københavnerne har brug for. Hvor børn kan flytte hjemmefra i København uden at skulle forlade storbyen, så man kan bevare et familiefællesskab herinde,’ understreger den mulige overborgmesterkandidat.

Dette gælder eksempelvis bydelen Ørestaden, hvor en høj andel af boligerne er privat udlejning.

Dertil har bydelen fået en hel metrolinje på trods af, at der bor færre mennesker end eksempelvis Amagerbrogade.

For at overbevise den mulige overborgmesterkandidat om Lynetteholms berettigelse, kræver det derfor, at der fra politikernes side bliver satset på blandede boligforhold.

‘Man kan godt få mig overbevist om visdommen i det her projekt, hvis man vælger at gå en vej, hvor man bygger med udgangspunkt i, hvem vi er i København, og hvad vi har brug for, i stedet for at tænke i regnemodeller for at tiltrække de familier, der lægger flest skattekroner,’ afslutter hun.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er blevet fyret som minister.