20. okt. 2023 - 9:23

Voldsomt vejr aflyser flyafgange i hele landetArkivfoto

Både i Aarhus og i København er lufttrafikken påvirket af det dårlige vejr, der strømmer ind over landet

Kraftigt blæsevejr og regn præger weekendvejret og slutningen af efterårsferien. Og det har allerede sat sine spor i flytrafikken.

Annonce

Både Aarhus Lufthavn og Københavns Lufthavn melder fredag morgen om aflyste ankomster og afgange på grund af vejret.

Tre afgange fra Aarhus er for nuværende aflyst fredag på grund af vejret. Det siger kommunikationschef Tina Baungaard–Jensen.

– Det er flyselskaberne, der tager beslutningen om at aflyse. Når vinden kommer fra øst, er vi som udgangspunkt ikke værst stillet. Derfor var forventningen, at vi ville gennemføre flyafgangene som planlagt, siger hun.

Aflysningerne handler om fly til Stockholm, Oslo og København. Der er også en aflysning fredag til Milano, men det skyldes arbejdsnedlæggelser i Italien.

Annonce

Også to fly, der skulle være landet i Aarhus, er aflyst på grund af vejret.

SE OGSÅ: STORMEN RAMMER: ‘AL FÆRGESEJLADS INDSTILLES’

Det er svært at spå om, hvorvidt der er flere aflysninger på vej. Men kommunikationschefen opfordrer til, at man holder øje med lufthavnens hjemmeside.

I Københavns Lufthavn lyder det fredag morgen, at indtil videre er 71 afgange og ankomster aflyst. Det skriver lufthavnen på det sociale medie X.

Annonce

– Vi forventer en del forsinkelser og aflysninger i flytrafikken på grund af stormen i løbet af fredag aften og muligvis lørdag, skriver lufthavnen og tilføjer, at passagerer, der er påvirkede af aflysninger, skal kontakte deres flyselskab.

Også Københavns Lufthavn opfordrer til, at man orienterer sig på lufthavnens hjemmeside i forbindelse med sin rejse.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER