20. okt. 2023 - 8:59

Stormen rammer: ‘Al færgesejlads indstilles’Arkivfoto

Færgeafgangen mellem Gedser og Rostock og række mindre færger er aflyst fra torsdag aften til lørdag

Voldsomt vejr rammer fredag Danmark, hvor Danmarks Meteorlogiske Institut (DMI) har varslet ‘meget farligt vejr’ både fredag og i weekenden.

Det har skabt aflyste tog- og færgeafgange.

Torsdag lød det, at færgen mellem Gedser og Rostock var aflyst frem til lørdag, og fredag melder færgeselskaberne ud, at også afgange til Askø, Fejø og Femø er indstillet.

Alle afgange bliver aflyst på grund af vindstød af stormstyrke.

Også Samsø-færgerne på både ruterne Hou-Samsø og Aarhus-Samsø har aflyst flere afgange fredag, og nu er flere afgange lørdag med både hurtigfærgen Lilleøre og den større færge mellem Hou og Kattegat-øen også aflyst.

Du kan læse nærmere om din afgang er påvirket på de enkelte færgeselskabers hjemmesider.

Aflyste togafgange kan du læse nærmere om her.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har allerede tidligere på ugen forberedt danskerne på “meget farligt vejr” den kommende weekend langs flere kyster.

Torsdag har DMI opjusteret varslet om forhøjet vandstand og melder, at vandstanden forventes at kulminere natten til lørdag i den sydlige del af Lillebælt, hvor den kan komme op til 2,4 meter over normal vandstand.

Den vestlige del af Østersøen samt området omkring Køge Bugt kan forvente vandstand på 140 til 200 cm over normal vandstand.

Varslingen har fået særligt sommerhusejere og borgere i udsatte områder til at forberede sig bedst muligt.

Blandt andet i Assens Kommune på Fyn er borgere i udsatte områder blevet varslet om, at der er risiko for forhøjet vandstand.

Beredskabet har derfor kørt sandsække og sand ud til boligejere, så de kan sikre deres huse, oplyser Assens Kommune.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER