Ung kvinde dræbt i trafikken: Mand sigtet for uagtsomt manddrab

Manden, der var involveret i et voldsomt uheld i Høje Tåstrup, er blevet sigtet for uagtsomt manddrab i retten i Glostrup. En ung kvinde mistede livet i ulykken

Den sigtede er mødt op i retten sammen med sin forsvarer og en tolk. Tolken har netop oversat sigtelsen til manden og han er blevet oplyst, at han sigtes for for uagtsomt manddrab efter skærpende omstændigheder og overtrædelse af færdselsloven og spirituskørsel.

Det skriver TV2, der er til stede i retten.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mandens advokat taler på hans vegne i retten og oplyser, at han nægter sig skyldig.

“Han er stadig i chok og husker faktisk ingenting, så han ønsker ikke at udtale sig”, siger hun.

Tårnhøj promille

Efter uheldet er manden blevet testet tre gange. Alle tre alkoholtest viste for høj promille. Den seneste test, der blev taget nogle timer efter uheldet, viste en promille på 1,74.

I politirapporten fremgår det også, at manden havde røde øjne og med stor sandsynlighed var påvirket af både alkohol og stoffer.

Han kunne heller ikke afhøres i aftes efter uheldet, fordi politiet vurderede, at han var for påvirket.

Mit liv er ødelagt”

Da manden kørte sammen med personbilen var der flere der så, at han steg ud af sin varevogn og med usikre ben begyndte at gå væk fra ulykkesstedet.

Men da flere personer omringede manden, brød han sammen og råbte på engelsk “My life is ruined, do not call the police, (Mit liv er ødelagt, ring ikke til politiet red.)”

Det har et af de fire vidner, der er mødt op i retten netop fortalt.

Et andet vidne fortæller, at varebilen kom kørende i høj hastighed, da den ramte den lille personbil, som blev kastet frem.

Anklager ønsker varetægtsfængsling

Anklageren har fremsat sit ønske om varetægtsfængsling til manden. Hun mener at det er en skærpende omstændighed, at manden var påvirket og var så beruset, at han ikke kunne afhøres efter uheldet.

Samtidig har anklageren ønsket, at manden sigtes efter paragraf 253, fordi han forsøgte at flygte fra stedet.

“Har ikke noget at sige”

Den rumænske mand har fået mulighed for at komme med sin side af sagen, men han har ikke noget at sige, fortæller han til sin tolk på rumænsk.

“Jeg har ikke noget at sige, mumler han til tolken på rumænsk, mens han kigger lige frem i rummet”, skriver TV2.

OPDATERING:

Rumæner fængslet for uagtsom manddrab på ung kvinde