Tidligere rockerpræsident satte ild til klubkammerater

Retten i Næstved idømmer tidligere rockerpræsident tre års fængsel. Han satte ild til to klubkammerater.

To rockere fik alvorlige forbrændinger, da deres klubkammerater i november sidste år afstraffede dem med ild.

Efter tre dages retssag har Retten i Næstved onsdag afgjort sagen og idømt en 45-årig tidligere rockerpræsident tre års fængsel. Det skriver Ekstra Bladet og TV2 Øst.

Nice Nika har været præsident for klubben Viking Nation, men har i retten forklaret, at han ikke længere er medlem.

Også to andre, der har været del af Viking Nation, er skyldige i den voldsomme afstraffelse. Men de er vurderet sindssyge og dømmes derfor til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, skriver medierne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto.

Anklagemyndigheden var i retten gået efter at få Nice Nika idømt forvaring. En foranstaltning på ubestemt tid til særligt farlige kriminelle. Men i stedet landede dommen altså på en almindelig fængselsstraf.

Retten har også afvist at udvise ham og tildeler ham i stedet en advarsel om udvisning, skriver Ekstra Bladet og TV2 Øst.

Afstraffelsen fandt sted 15. november sidste år i Næstved. Nice Nika erkendte i retten, at det var ham, der hældte brændbar væske ud over de to ofre, og med en lighter og deodorant satte ild til dem.

– Det var kun en advarsel, men så gik det helt galt, sagde den tidligere rocker mandag i retten.

Ofrene fik forbrændinger på henholdsvis 8 og 16 procent af deres kroppe. De kan have været i livsfare.

Sent mandag aften blev to brødre stukket ned med kniv ved Netto. Fire personer deltog i overfaldet, to af dem er onsdag blevet anholdt.