Thomas Helmig udgiver album om tabet af Hugo

Hugo Helmig døde i en alder af 24 år. Nu udgiver far, Thomas Helmig, et hyldestalbum til ære for ham.
Hugo Helmig døde i en alder af 24 år.

Thomas Helmig er på vej med et nyt album, som tager udgangspunkt i tabet af hans søn, Hugo Helmig. Albummet udkommer senere på året.

Den 59-årige musiker skrev i månederne efter Hugo Helmigs død flere sange om sorgen og det tab, der fulgte med dødsfaldet.

Nu udgiver Thomas Helmig inden længe sit hyldestalbum til sin søn, og albummet får titlen Sortedam.

Albummet er opkaldt efter Hugo Helmigs sidste bopæl i København. Det refererer til det samvær, far og søn havde sammen der.

I forbindelse med udgivelsen åbner Thomas Helmig op for sit afsavn.

‘Det eneste, jeg ønsker mig og tænker på er én tur mere rndt om Sortedam’, oplyser han i en pressemeddelelse og i en besked delt på sin facebookside.

‘Sangene er skabt i samarbejde med Emil Falk. Han har igennem livet været tæt på både Thomas og Hugo Helmig – både menneskeligt og musikalsk,’ lyder det derudover i opslaget.

Thomas Helmig synger om tab, sorg og savn

Det kommende album Sortedam består af syv stille sange, der alle kredser om temaerne tab, sorg og savn.

‘Det eneste, jeg ønsker mig og tænker på er én tur mere rundt om Sortedam – bare os to sammen, dig og mig,’ lyder en af sangteksterne, som der teases for i forbindelse med annonceringen.

Hugo Helmig døde den 23. november 2022 i en alder af blot 24 år. Familien offentliggjorde dog først dødsfaldet den 2. december, små 10 dage senere. Ligesom sin far var Hugo også musiker.

Thomas Helmig forklarede i forbindelse med dødsfaldet, at Hugo var fuld af håb, drømme og planer for fremtiden aftenen inden sin død.

‘Jeg var hos dig hele natten og mens du sov, gav dit lille hjerte op,’ lød det dengang fra den 59-årige musiker i et opslag på Instagram.

Derudover lagde familien også et opslag op på Hugo Helmigs personlige profil på Instagram. Her stod der blandt andet, at Hugo havde ‘et alt for kort, men godt liv, der har sat sig spor i mange mennesker. Hugo ville gerne have været hos os, og han havde mange planer og håb for fremtiden.’

Hugo Helmig blev begravet den 1. december 2022. Det nye album af Thomas Helmig bliver udgivet den 25. oktober 2024, knap to år efter sønnens død.

Kesi annoncerer nyt album.
ONP.