19. okt. 2023 - 10:51

Storm truer i København: Beboere underrettet om mulig evakuering(Arkivfoto)

Boligselskabet KAB forbereder sig på at evakuere beboere fra højhusene Ved Bellahøj Syd 23, 24, 25, 26, 28 og 30 samt Bellahøjvej 40 i København som en kraftig storm truer med at ramme området fredag.

Allerede onsdag aften blev beboerne informeret om en mulig risiko på grund af vindforholdene fredag den 20. oktober. Dette blev gentaget torsdag formiddag, hvor beboerne blev underrettet om behovet for mulig evakuering fredag.

LÆS OGSÅ: KØBENHAVNSKE HØJHUSE EVAKUERES

Beslutningen om at evakuere beboerne er blevet truffet på grund af konstruktionsfejl i Bellahøjhusene, som gør dem udsatte over for vindbelastninger på mere end 11-12 meter per sekund. Disse højhuse, opført i 1950’erne, har været genstand for renoveringsplaner de seneste år, og det var under dette arbejde, at fejl i de gamle ingeniørberegninger blev opdaget.

Selvom der på nuværende tidspunkt ikke er umiddelbar fare ved at opholde sig i højhusene, har KAB truffet beslutningen om at evakuere som en forholdsregel på grund af de opdagede konstruktionsfejl og den kommende storm. Beboere ventes at blive orienteret om evakueringen senere torsdag aften.

Dette tiltag fra KAB har til formål at beskytte beboernes sikkerhed og trivsel i lyset af de potentielle farer, som stormen bringer med sig. Boligselskabet arbejder hårdt på at lette evakueringen og sørge for, at beboerne er sikre og velinformerede i denne udfordrende situation.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER