17. feb. 2023 - 10:01

Københavnske højhuse evakueresStormen ‘Otto’ bliver fredag så kraftig, at flere højhuse må evakueres

Boligselskabet KAB evakurer nu beboere fra de høje huse Ved Bellahøj Syd 23, 24-26 og 28 i København forud for stormen Otto, der rammer Danmark senere i dag.

‘Du og din husstand skal evakueres på grund af den kommende storm og skal i dag have forladt boligen SENEST klokken 18,’ lyder det i en sms til beboerne, som Presse-fotos.dk er kommet i besiddelse af.

De pågældende beboere vil af KAB blive kørt på hotel med en bus senere på dagen.

‘Klokken 10 sender vi en sms om de praktiske forhold. Her vil også være en adresse på hotellet samt information om, hvornår og hvorfra busserne kører,’ lyder det videre i sms’en.

Boligselskabet oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen risiko ved at opholde sig i de høje boliger, men senere i forbindelse med den kraftige find, som Otto bringer, vil der altså opstå risiko og derfor evakueres beboerne på adresserne.

Ifølge Danmarks Metrologiske Institut (DMI) vil middelvindene i Københavnsområdet i aften komme op på 15,3 m/s med vinstød op til 29,7 m/s.

Otto vil dog ramme hårdest i det nordlige- og vestlige Jylland samt Djursland og Nord- og Vestsjælland. Her varsler DMI om henholdsvis farligt vejr og voldsomt vejr med vindstød op til 35 m/s.

Fejl i ingeniørberegninger

Bellahøjhusene har konstruktionsfejl, der gør, at de ikke tåler vindbelastning på mere end 11-12 meter per sekund.

Det skriver Ritzaus Bureau.

Højhusene blev opført i 1950’erne og de seneste år har boligorganisationerne, der ejer husene, udarbejdet planer for store renoveringer. Det var under det arbejde, at man fandt fejl i de gamle ingeniørberegninger, der blev lavet i forbindelse med opførslen, skriver mediet.

SE OGSÅ: UDSATTE ÆLDRE KVINDER FOR VOLD UNDER HJEMMERØVERI

OPDATERING:

I en ny sms til beboerne klokken 10.00 oplyser KAB, at det er Hotel CABINN Metro i København S, de skal evakueres til.

‘Du kan blive på hotellet frem til, at du får sms om, at bygningerne igen er sikre. Det koster ikke dig noget. Bemærk: Du kan først vende tilbage til din bolig, når evakueringen er slut. Du skal derfor medbringe de personlige ejendele, du forventer at få brug for det næste døgns tid – herunder medicin. HUSDYR. Husdyr må ikke efterlades i boligen. Du kan enten sætte dem i pleje hos familie eller venner. Hvis du ikke har mulighed for det, kan du inden kl. 12 få mere information på om, hvordan du kan få hjælp til pasning på www.sab-bellahøj.dk,’ lyder det i sms’en.

Bygningerne vil være overvåget under evakueringen- Beboerne får morgenmad og en spisebillet til aftensmad på hotellet.

Husene Ved Bellahøj der evakueres
En seddel der er hængt op i opgangen til beboerne
Husene Ved Bellahøj der evakueres


ANDRE LÆSER OGSÅ