30. sep. 2022 - 17:33

Store flammer står nu op fra taget på træsiloBranden i den store silo på Studstrupværket er netop gået igennem taget på siloen

Siloen med træpiller på Studstrupværket nord for Aarhus har brændt siden sidste torsdag.

Men for første gang, kan man nu se mere end røgen, da flammerne i siloen er begyndte at stige op fra taget.

Østjyllands Politi anbefalede tidligere torsdag, at alle borgere i den lille by Studstrup gik indenfor og lukkede døre og vinduer. Det skete i forbindelse med, at luftsirener lød, og at alle indfaldsveje blev spærret.

“I forbindelse med brandbekæmpelsen på Studstrupværket ved Aarhus, er der nu opstået kraftigere røgudvikling i forbindelse med slukningsarbejdet. Røgudviklingen er nu så kraftig i hele Studstrup By, at alle beboere i byen skal gå indenfor, lukke døre og vinduer og slukke for ventilationsanlæg’,” oplyste Østjyllands Politi i en beredskabsmeddelelse.

SE OGSÅ: BREAKING LUFTSIRENER OG AFSPÆRRINGER: GÅ INDENFOR OG LUK DØRE OG VINDUER!

Det var torsdag aften, at politiet for første gang advarede mod øget røg fra branden i siloen, da man ville begynde at bruge nye metoder i brandbekæmpelsen.

Politiet har endnu ikke uddybet, hvordan den nye brandbekæmpelse vil foregå.

Inden branden gik i gang befandt der sig omkring 56.000 tons træpiller i siloen.

OPDATERING KLOKKEN 17.35:

Østjyllands Politi oplyser nu at varslingen til borgere i Studstrup med at holde sig indenfor ophæves, da røgen fra branden i siloen nu drivere højere op i luften.ANDRE LÆSER OGSÅ