30. sep. 2022 - 15:09

BREAKING Luftsirener og afspærringer: Gå indenfor og luk døre og vinduer!Østjyllands Beredskab anbefaler nu alle borgere i den lille by Studstrup, at de skal gå indenfor og lukke alle døre og vinduer.

Årsagen er en brand i Studstrupværket, der udsender giftig røg.

TV2 Østjylland skriver, at luftsirener lyder, og at politiet har afspærret alle indfaldsveje til Studstrup.

I forbindelse med brandbekæmpelsen på Studstrupværket ved Aarhus, er der nu opstået kraftigere røgudvikling i forbindelse med slukningsarbejdet. Røgudviklingen er nu så kraftig i hele Studstrup By, at alle beboere i byen skal gå indenfor, lukke døre og vinduer og slukke for ventilationsanlæg‘,” skriver Østjyllands Politi i en beredskabsmeddelelse.

Tidligere fredag blev udsatte borgere i Løgten, Skødstrup, Studstrup, Skæring og Hjortshøj opfordret til at fjerne sig fra området. Opfordringen var henvendt til personer med for eksempel astma, KOL og hjerte-kar-sygdomme.

Brandvæsenet har forsøgt at nedkæmpe branden med træpiller siden 22. september

Østjyllands Politi holder pressemøde om situationen kl. 15.30

(Opdatering fra pressemødet: Politiet anbefaler, at man ikke forsøger at tage til området. Dels på grund af røgen og dels fordi brandvæsenet gerne vil have arbejdsro. Østjyllands Politi kan ikke sige noget om, hvornår situationen bliver normaliseret for beboerne i området).

Læs opdatering her: LASTBIL OG TRE PERSONBILER INVOLVERET I UHELD: SKABER STOR KØ PÅ FLERE MOTORVEJEANDRE LÆSER OGSÅ