Dødsulykke hos Vestas

En ansat hos Vestas har netop mistet livet i en arbejdsulykke. En større udrykning er fremme på stedet

Torsdag morgen og formiddag er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sammen med øvrigt redningsmandskab til stede på Vestas-fabrikken på Vingevej i Nakskov, hvor der er sket en alvorlig arbejdsulykke.

Den ulykke har nu kostet en mand livet.

“Vi er til stede ved Vestas i Nakskov, hvor en mand er omkommet i en arbejdsulykke. Jeg kan ikke komme ind på de nærmere omstændigheder omkring ulykken,” siger vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Heidi Grandt Andersen til Folketidende.

På det sociale medie X bekræfter politikredsen, at en mand er omkommet som følge af arbejdsulykken.

Der er ifølge politiet tale om en udenlandsk mand. Hans pårørende er ikke underrettet om dødsfaldet.

‘Der er ikke fare for andre medarbejdere. Vi har pt. ikke yderligere,’ lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at komme ind på de nærmere omstændigheder omkring ulykken herunder, hvordan den indtraf.

Anmeldelsen er indløbet klokken 08.50.

Presse-fotos.dk følger sagen …

Det er langtfra første gang, der sker alvorlige ulykker på en af den danske vindmøllefabrikants adresser. De seneste ti år har der været i hvert fald tre andre alvorlige arbejdsulykker.

I oktober 2015 kom en kvinde i klemme mellem en tonstung vindmøllevinge, der skulle flyttes med en kran, og så en reol. Hun døde af sine skader.

I oktober 2017 blev en kvinde ramt i hovedet af en sammenfaldet kran, hvilket førte til, at hun efterfølgende var i kritisk tilstand.

I februar 2022 blev en mand fløjet med helikopter til hospitalet, efter at han var blevet ramt på skulderen af et 740 kilo tungt metalelement.

Illustrationsfoto