Skandaleramt kommune politianmeldt af politikere

Frederikshavn Havn har fået heftig kritik igennem en rum tid. Havnen har været en del af en større krise, hvor den afgående Borgmester også har fået en del kritik for at løbe fra posten.

En lydfil danner lige nu rammerne for en hel del ballade.

På lydfilen kan man høre, hvordan en kommunal medarbejder opfordrer til at undlade nogle oplysninger i en aktindsigt, som TV 2 Nord kunne breake tidligere.

Det er på baggrund af den lydfil, at man nu har indgivet en anmeldelse. Det er medlemmerne af Venstre fra Frederikshavns Byråd, som nu har anmeldt episoden.

Byrådsmedlemmet Jens Borup (V) indleverede politianmeldelsen den 15. oktober. DOI.dk (Danish offshore industry) har set både anmeldelsen og politiets kvittering.

Jens Borup lægger ikke fingre i mellem når han skal forklare, hvorfor de har valgt at agere som de gør, og politianmelde forvaltningen ved Frederikshavns Kommune.

‘Vi har gjort det, fordi både TV2 Nord og vi i Venstres gruppe ikke har fået alle mails, der er sendt mellem borgmesteren, forvaltningen og havnens ledelse. Det viste sig, at der manglede cirka 40 pct. af de sendte mails’, forklarer Jens Borup, til DOI.dk

Foto: KL Pressefoto. Afgående Borgmester Birgit Hansen der får en stor del af skylden for den nuværende krise.

Politiets kvittering viser, at anmeldelsen drejer sig om handlinger begået på rådhusets adresse i Frederikshavn.

Jens Borup mener også, at den mangelfulde aktindsigt har noget med borgmester Birgit Hansen at gøre.

‘Det hele er blevet værre, siden Birgit Hansen har haft absolut flertal i byrådet. Nu ser vi, hvad der sker på mandag, når Karsten Thomsen overtager borgmesterposten’, siger Jens Borup.