Sikkerhedstjeneste advarer nu smartphone-brugere

Er du en af de danskere, der som så mange andre, heller ikke altid slukker helt ned for din mobiltelefon? Så kan det være en god ide at læse med her

Den amerikanske sikkerhedstjeneste National Security Agency (NSA) advarer nu alle ejere af IPhone- og androidtelefoner, oplyser det anerkendte mediet Forbes.

Advarslen kommer for at forhindre de såkaldte zero-click attack, der er et cyberangreb, som ikke kræver, at du som bruger skal trykke på noget, installere noget eller åbne for en fil for at være modtagelig for angrebet.

For at give ens telefon de bedste muligheder for ikke at blive ramt af et zero-click attack anbefaler NSA, at man slukker sin smartphone helt mindst en gang om ugen. Det udløser nemlig en såkaldt reboot af softwaren.

‘Trusler mod mobile enheder stiger i omfang og kompleksitet,’ skriver NSA, der også understreger, at en ugentlig slukning af din telefon ikke giver en 100 procent sikkerhedsgaranti.

Sikkerhedstjenesten anbefaler også, at man aldrig logger på offentlige wi-fi-netværk, og at man slukker for wi-fi på telefonen, når man ikke bruger det.

Det samme gælder for bluetooth.

I en anden alvorlig sag lukkede en kvinde en fremmed mand ind en tidlig morgen. Det endte med, at kvinden blev kværket ihjel og blev fundet flere timer senere af en bekendt. Manden er netop blevet dømt i sagen.