Sigtet for drab på 42 kvinder: ‘Vampyren’ er flygtet fra fængslet

En formodet seriemorder, der er sigtet for drab på 42 kvinder, er brudt ud af et arresthus i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Han er én af 13 indsatte, der er flygtet.

Flere politibetjente er blevet tilbageholdt, fordi de mistænkes for at have medvirket til, at fangeflugten kunne lade sig gøre.

Det oplyser kenyansk politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Vores foreløbige undersøgelser indikerer, at flugten blev bistået af insidere, siger fungerende national politichef Gilbert Masengeli i en udtalelse.

Otte betjente, der var på vagt på tidspunktet for fangeflugten, er blevet suspenderet og tilbageholdes af politiet.

Fangeflugten blev opdaget, da de indsatte skulle have serveret morgenmad og ikke var i deres celler.

Den formodede seriemorder er 33 år og blev anholdt i juli. Politiet har beskrevet ham som “en vampyr, en psykopat”. Han har erkendt at have dræbt 42 kvinder. En del af ligene er dukket op på en losseplads i Nairobi.

En del af ligene, som alle var blevet parteret, dukkede op på en losseplads i juli i et slumområde i Nairobi.

De 13 indsatte slap ud af fængslet ved at skære hul i et hegn i en udendørs gård. Hvordan de kom ud i gården fra deres celler for derefter at skære sig gennem hegnet, vides ikke.

Men det er formentlig her, de tilbageholdte politibetjente kommer ind i billedet. Det skal politiets undersøgelse af sagen kortlægge.

Udover den formodede seriemorder var det 12 eritreiske statsborgere, som ifølge politiet er rejst ulovligt ind i Kenya, der flygtede.

Det er anden gang på et halvt år, at en indsat fra en højprofileret sag flygter fra et fængsel eller et arresthus i Kenya.

I februar flygtede en kenyansk mand, som var sigtet for at have dræbt sin kæreste i USA, fra sin celle på en politistation. Han blev dog fundet af politiet efter en uge på fri fod.

Presse-fotos.dk har beskrevet sagen mere indgående førhen. Læs mere her.