Sagde han var bankbud: Franarrede ældre deres kreditkort og tog deres penge

Modelfoto

En 28-årig mand er blevet anholdt for at franarre mindst 17 ældre deres kreditkort og hæve deres penge. Det skriver Københavns Vestegns Politi på politiets hjemmeside.

Efterforskningen mod den 28-årige mand startede i august, efter en patrulje fra Københavns Politi pågreb ham i færd med at hæve penge på et kreditkort, som han havde franarret en ældre medborger.

Politiet kunne dengang ikke forbinde ham med anden kriminalitet og måtte lade ham gå. Men efterfølgende viste det sig, at den 28-årige mand forinden havde været på spil hos flere ofre på hele Sjælland. 

Ifølge politiets mistanke udgav den 28-årige mand sig for at være ’bankbud’, som hentede kreditkort hos ældre ofre. Derefter hævede han deres penge i hæveautomater med rette kode.

Forinden havde en medgerningsmand udgivet sig for at være ’bankansat’. Han havde på telefon overbevist ofrene om, at de skulle aflevere deres kreditkort og kode til ’banken. 

Efterforskningen medførte, at den 28-årige mistænkte blev anholdt igen i København den 21. september i et samarbejde mellem Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

Den 28-årige mand blev sigtet for i 17 tilfælde at have opsøgt ældre medborgere, hente deres betalingskort og hæve eller forsøge at hæve penge på deres forskellige betalingskort i mindst 62 tilfælde i perioden juli, august og september måned.

”Det er en ussel form for kriminalitet rettet mod ældre medborgere, og jeg vil indtrængende appellere til, at man aldrig afleverer sit betalingskort eller PIN-kode til andre – eller overfører penge til nogen, man ikke kender. Beder nogen om det, så afbryd samtalen” siger politikommissær Carsten Knudsen, efterforskningsleder af økonomisk kriminalitet hos Københavns Vestegns Politi.

Den 28-årige mand er mistænkt for at have hævet forskellige beløb. Rekorden er en 92-årig, som han har fået hævet 29.000 kroner på sin konto.

Efterforskningen fortsætter. Politiet udelukker ikke yderligere anholdelser.