Ungdomsparti på toppen af en moske

I går var der en noget særpræget aktion ved en Moske i Vejle. Nye borgerliges ungdom havde valgt at udføre en kortere manifestation, ovenpå Moskeen, som i den grad må siges at være et alternativt tiltag i dansk politik.

Et billede gik pludselig viralt på det sociale medie X i går.

En flok unge mænd, fra Nye Borgerliges Ungdomsparti, havde valgt at der skulle udføres en aktion, rettet mod Vejle Moske. Men det store hovedfokus var ikke til at tage fejl af.

Nye Borgerliges Ungdomsparti har mange alternative aktioner i deres repertoire. Det har man kunne se i den seneste måned, hvor de har haft gang i tre forskellige aktioner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Zuschke – Billedet af NBU på toppen af Vejle Moske

For at blive klogere på den her fremmarch, og hvad deres alternative aktioner går ud på, så har Presse-fotos.dk være i kontakt med en af ophavsmændende bag, Jonas Zuschke, Partisekretær i Nye Borgerliges Ungdom.

“Aktionens formål er at vise modstand mod islamiseringen af Danmark. I Nye Borgerlige der går vi ind for at alle moskeer skal underlægges streng kontrol i forhold til deres prædikener og hvad de prædiker, indtil vi på et tidspunkt kan lukke dem”.

Der er ingen tvivl om, hvad NBU (Nye Borgerliges Ungdom) ville med den her aktion. Men hvad kan man ellers forvente fra dem, er de blot et nyt parti i rækken, som tager udlændingeproblematikken og bruger som deres eneste politiske ståsted?

Til det spørgsmål var Jonas Zuschke ganske klar i mælet, omkring hvilke problematikker i samfundet, som deres politik vil bære præg af.

“Vi har ligesom 3 søjler som vi vægter højt. Den første er at skabe et stærkt og opbyggeligt budskab omkring danskhed”.

Her fortæller Jonas Zuschke hvordan de tidligere i september var en tur forbi RUC på Sjælland, hvor de havde deres første aktion. Her havde NBU medbragt et banner hvorpå der stod “Danmarks ungdom er stolt og dansk”

Den anden aktion de opførte, ringer nok lidt mere en klokke hos folk. Her havde de taget plads i Aarhus midtby, hvor de satte plakater op med teksten “lad os leve mor”, som må siges at være et klart budskab omkring deres holdning til abort i Danmark.

Deres tredje aktion har så fundet sted i går lørdag, hvor de altså kravlede til tops af Vejle Moske, og fremførte det banner man kan se på billedet.

Det må siges at være en noget alternativ tilgang til måden, som vi er vant til at drive politik på i Danmark. Spørger man indtil netop metoden, så er der dog ingen bøjede nakker hos NBU.

“Det er klart, at som ungdomsparti går vi lidt længere og markere hårdere, end hvad andre ville, men vi oplever stor støtte inden for partiet”

Så der er bred enighed i Nye Borgerlige om, at det her er fin fremgangsmåde i forhold til at markedsføre sin politik?

“Den generelle holdning for Nye Borgerlige er, at alle moskeer på sigt skal lukkes. En enkelt kvinde i partiet var i mod vores metoder, men ellers møder vi kun skulderklap”.

Hvilke tanker gør I jer inden i laver det her, som I selv kalder symbolske manifestationer?

“Vi er naturligvis lidt forsigtige med ikke at vække for meget opmærksomhed, vi vil helst ikke møde nogen der føler sig stødte eller foragede. Vi vil hellere møde dem i en debat bagefter”.

Skal vi til at vænne os til den her slags politiske manifestationer i Danmark? Spørger vi folkene fra NBU, så er svaret ganske klart:

“Det er vores tredje aktion på en måned, og jeg kan love dig at der kommer flere inden for de næste måneder”.

Presse-fotos.dk har forsøgt at få en kommentar fra Vejle Moske, men det har endnu ikke været muligt. Der bliver fortsat arbejdet på at få en kommentar vedrørende optrinnet lørdag eftermiddag.

Politiet søger vidner til en grim sag fra Holbæk.