Ingen rejsekort eller billetter: Her bliver det gratis at køre med bussen

Rejsekort

Billetpriserne på busser, tog metro har længe været under debat. Det kan mærkes på pengepungen, når man måned efter måned skal tanke sit rejsekort. Men nu er det ved at være helt slut med at købe billet i en dansk by – en tur med bussen bliver gratis.

Det skal ikke længere være et pengemæssig problem for pendlerne at komme med bussen. Efter længere tids debat og tovtrækkeri er der nu gode nyheder til de rejsende.

Rejsekort og penge kan blive i lommen og pungen. Passagererne kan blot stige på og af og komme fra A til B uden at tænke over, om de har nok penge på sit rejsekort eller nok penge på kontoen.

Kan ikke gå i gang med det samme

Selvom nyheden om de gratis busser er kommet i weekenden, så kan der gå lidt tid, før passagererne kan slippe for at købe busbilletter og bruge rejsekort.

De gratis busser i Fredericia Kommune vil træde i kraft 1. august 2025.

Men det gør ikke vigtigheden af gratis busser mindre, lyder det fra SF’s Malene Søgaard Andersen.

“Det er ret vigtigt for os, at selv hvis du bor ude i en lille landsby, så kan du komme gratis til og fra centrum i Fredericia”, siger hun til DR og fortsætter:

“1. august næste år kan man sætte sig ind uden at betale en krone”, siger Malene Søgaard Andersen.

Borgerne i Fredericia Kommune kan sige farvel til sit rejsekort når de skal køre med bussen, da et flertal i byrådet er blevet enige om næste års budget. Her er de gratis busser blevet vedtaget.

Budgettet for næste år er blevet vedtaget uden om byens borgmester.

I en anden jysk by er der også glæde over gratis transport. Her er det dog ikke busserne, men madleverancen, der bliver gratis.