Prøv CopenPay: Få gratis oplevelser ved at være bæredygtig!

Wonderful Copenhagen lancerer nu CopenPay, et initiativ der skal få turister til at handle mere bæredygtigt ved at betale for oplevelser med klimavenlige handlinger.

Der er et stort behov for at ændre turisternes tankegang og opmuntre til grønne valg. Data viser, at 82% ønsker at handle bæredygtigt, men kun 22% har ændret deres adfærd, skriver Wonderful Copenhagen.

CopenPay er Wonderful Copenhagen’s svar på en miljømæssig udfordring

CopenPay omdanner grønne handlinger til valuta for kulturelle oplevelser eller et måltid. Initiativet belønner handlinger som at cykle, deltage i oprydningsaktioner eller arbejde frivilligt med adgang til forskellige oplevelser i København.

Initiativet har også vagt opsigt i udlandet hvor blandt andre CNN, New York Times og BBC, har lavet artikeler om projektet.

Eksempler på Belønninger:

  • Cykel, gå eller brug metroen og hjælp med at rense byens vandveje på en gratis 1-times bådtur med Goboat
  • Besøgende, der ankommer til Statens Museum for Kunst med plastikaffald, inviteres til en workshop, hvor de kan lave kunst af affaldet.
  • Få en gratis vegetarisk frokost ved at arbejde frivilligt i byhaven Øens Have.
  • Ankom på cykel eller med offentlig transport til Levelsix og få en gratis kold drik.
  • Saml affald i BaneGaarden-området og optjen et gratis økologisk måltid..

Pilotprojekt

CopenPay starter med omkring 20 attraktioner denne sommer, pilotprojektet løber fra den 15. juli til den 11. august, og håbet er at inspirere andre byer til at følge trop.

Turister og andre interesserede kan finde løbende opdateringer om tilgængelige attraktioner og belønninger på www.CopenPay.com

Billedet brugt til denne artikel er lånt af Goboat Copenhagen, igennem Wonderful Copenhagen.