Privatfly for 300 millioner: “Lars Løkke er kendt for luksusvaner”

SVM-regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen har haft den helt store pengepung fremme, i forbindelse med sikringen af deres fremtidige transport.

Ifølge Politiken har forsvarsministeriet sendt en ordre i offentligt udbud, der simpelthen skal dække seks års forbrug af privatchartrede fly til de tre topministre.

Den luksuriøse transport er dermed næsten sikret for statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Beslutningen begrundes med at de tidligere måtte aflyse opgaver, grundet tekniske problemer med et ældre Challenger-fly. Under regeringsforhandlingerne i december 2022, pressede Lars Løkke Rasmussen på for en ny løsning.

Opgaven skal føres i hus af Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, og det forventes fuldført inden udgangen af 2024.

‘Passagererne vil inkludere Very Important Persons såsom statsministeren, udenrigsministeren, forsvarsministeren og ledsagende embedsfolk samt pressen’, hedder det i udbudsmaterialet.

Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne, kalder det ‘frås’ og en ‘hån mod de danske soldater’, at regeringen bruger så mange penge på privatfly, mens forsvaret må melde fra til en stor Nato-øvelse.

‘Lars Løkke har altid været kendt for luksusvaner og for at lade andre betale for det. Det her er bare et nyt eksempel på det’, siger Støjberg til Politiken.

Troels Lund Poulsen forsvarer beslutningen med, at leasing af privatflyene vil give mulighed for, at de eksisterende Challenger-fly i højere grad kan prioriteres til operative opgaver. 

‘Danmark har et uomgængeligt behov for at have en kapacitet til statsflyvninger, der ikke er afhængig af civile rutefly’, udtaler han.