29. nov. 2022 - 11:23

Politiet kommer – på cykel!Arkivfoto

Politiet kører mest i patruljebiler og på motorcykler. Fremover vil borgerne i hovedstaden også kunne se ordensmagten komme på cykel.

Det hænger sammen med, at Københavns Politi har spurgt borgerne om, hvordan de kan forbedre trafiksikkerheden i byen. Og et af forslagene var cyklende betjente.

“Noget af det, der fylder for mange, er et ønske om, at vi er mere til stede blandt cyklisterne for at se og påtale andre forseelser end dem, vi typisk ser ved vejkryds. Det er et rigtig godt indspark, som vi har taget til os,” siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Nærpolitiet vil i fremtiden patruljere på cykel flere gange om ugen. Det vil bl.a. være i myldretiden, hvor der er trængsel på cykelstierne – men også på andre tidspunkter af døgnet.

Københavns Politi kalder tiltaget et supplement til deres klassiske cykelindsatser, hvor en eller flere betjente typisk står ved et hjørne og giver bøder og påbud til dem, der overtræder reglerne – eller skaber farlige situationer.

Der er mange cyklister i København, og byen er kendt og berygtet for, at det ikke altid er helt nemt at komme frem på to hjul. Det hænger bl.a. sammen med aggressiv kørsel og attitude hos nogle cyklister, der indimellem også blæser højt og flot på færdselsreglerne. Enten fordi de er ligeglade, eller fordi de ikke kender reglerne.

“Borgerne opfordrer os også til at øge fokus på færdselsreglerne og peger på, at mange forseelser blandt cyklister kan skyldes cyklisters manglende kendskab til reglerne og en manglende forståelse for, hvordan man som cyklist kan være til gene for andre,” siger Anne Tønnes.ANDRE LÆSER OGSÅ