Peter Hummelgaard med nyt lovforslag: ‘Nu falder hammeren hårdere’

Det skal være så svært som overhovedet muligt at være bandemedlem i Danmark ifølge Peter Hummelgaard. Sådan indleder Justitsministeriet deres seneste pressemeddelelse, der kommer i kølvandet på de verserende bandekonflikter, vi ser herhjemme.

I takt med at bandekonflikterne til lands bliver grovere og grovere, så bliver der også stigende taget stilling til, om der kan gøres mere for at komme banderne til livs.

I en pressemeddelelse fra Justitsministeriet forklarer man nu, hvad de nye regler skal forsøge at gøre op med.

‘Bandernes uvæsen hører ikke hjemme i Danmark, og vi skal tage alle tænkelige redskaber i brug i kampen mod den organiserede kriminalitet,’ udtaler Peter Hummelgaard i pressemeddelelsen.

Et af de elementer magthaverne har brugt i kampen mod banderne er forbud mod og opløsning af foreninger.

Det nye lovforslag skal gøre op med den manglende konsekvens, hvis forbuddet ikke bliver overholdt.

Magthaverne må erkende, at det har vist sig sværere i praksis at skelne mellem strafbar videreførelse af ulovliggjort forening, og hvornår der blot er tale om sociale arrangementer.

Det nye forslag

I det nye lovforslag lægger Justitsminister, Peter Hummelgaard, op til at udvide straffelovens paragraf 132 stk 1. Den omhandler videreførelse af foreninger, efter at de er blevet gjort ulovlige af regeringen – eller opløst ved dom.  

Med det nye lovforslag skal det også være strafbart at fremføre handlinger, der viderefører en forbudt eller opløst forening. Det ekstra skridt de nu forsøger at tage, skal ses som modstand, når medlemmer af en opløst forening forsøger at forsamle sig under dække af sociale aktiviteter.

Dette skal særligt gælde i tilfælde, hvor en forening på trods af deres forbud fortsat forsøger at være aktive.

Som udgangspunkt skal man antage, at kriminelle handlinger, der udføres af personer med tilknytning til en forbudt eller opløst forening, betragtes som en fortsættelse af denne forening.

Dette er gældende uagtet hvilken kriminel handling, eller hvor den kriminelle handling finder sted.

Justitsminister Peter Hummelgaard bringer denne udtalelse i forbindelse med pressemeddelelsen:

‘Med det her lovforslag vil jeg gerne sende et meget klart signal til de bandekriminelle om, at hammeren nu falder endnu hårdere, hvis I bliver ved med at begå kriminalitet og dyrke det dårlige selskab. For det skal simpelthen ikke være sådan, at medlemmer af forbudte eller opløste foreninger kan samles under dække af sociale aktiviteter.’

Det radikale Venstre er kommet med et nyt udspil med massivt fokus på børnene