Overfaldt 28-årig med kniv på tankstation: To unge bandefolk får tre års fængsel

To bandemedlemmer på 19 og 21 år blev torsdag begge idømt tre års fængsel for grov vold ved i januar i år at have overfaldet en 28-årig mand og stukket ham med en kniv i den vestlige Aarhus-bydel, Åbyhøj.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fængselsstraffen blev fordoblet, fordi det var et medlem af en rivaliserende bande, som de to mænd overfaldt, og episoden på den måde var egnet til at fremkalde en voldelig konflikt mellem grupperingerne. 

Episoden fandt sted 15. januar om aftenen i butikslokalet på en tankstation i Åbyhøj. Her stod den 28-årige mand sammen to andre, da en gruppe mænd – heriblandt de to nu dømte – pludselig kom ind i butikken iført maskering og bevæbnet med bl.a. knive, macheter og økser. 

LÆS OGSÅ: Knivstikkeri i Aarhus: Mand på skadestuen

Den 28-årige blev overfaldet og stukket i ryggen med kniv, inden han nåede at flygte ud i et baglokale, hvorefter gerningsmændene stak af. Den 28-årige blev efterfølgende behandlet for nogle stiksår, men han var ikke i kritisk tilstand. 

Flere vidner fik kontaktet politiet, der hurtigt havde en del patruljer på stedet, hvor de sikrede spor og videoovervågning. 

Senere samme aften blev den 21-årige mand anholdt, da en patrulje i Aarhus genkendte ham som en af gerningsmændene. Den 19-årige blev først anholdt måneden efter – blandt andet fordi der blev fundet blod på gerningsstedet, som matchede med hans DNA-profil.

LÆS OGSÅ: Stukket med kniv i Aarhus søndag aften: Nu er to bag tremmer

”Jeg er særligt tilfreds med, at retten fandt det bevist, at de tiltalte og forurettede var medlem af rivaliserende bander, og at overfaldet var planlagt og skulle ses som et led i en konflikt mellem de to grupperinger. På den baggrund blev den straffelovens §81, den såkaldte bandeparagraf, taget i brug, så der skete en fordobling af straffen, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard i pressemeddelelsen.

De to mænd blev ud over fængselsstraffen idømt et opholdsforbud, så de tre år efter afsoningen ikke må opholde sig inden for postnummer 8260 Viby J. 

De erkendte sig begge skyldige og modtog dommen.