Over 20 års fængsel i narkosag: To mænd dømt

Kokainen de to mænd blev fundet i besiddelse af – Foto: NSK

To mænd blev idømt lange fængselsstraffe på henholdsvis 11 år og ni og et halvt år for deres involvering i besiddelse og videredistribution af mellem 26 og 31 kilo kokain i København.

De to mænd, henholdsvis 48 og 31 år gamle, erkendte i dag ved Københavns Byret, at de var skyldige i at have besiddet og videreoverdraget henholdsvis 31 og 26 kilo kokain. Domstolen afsagde straffen for deres forbrydelser, og hver af mændene blev idømt fængselsstraffe på henholdsvis 11 år og ni og et halvt års fængsel.

Den 48-årige mand erkendte sin skyld i at have hentet og distribueret fem kilo kokain mellem august 2022 og oktober 2022 til forskellige personer i Københavnsområdet. Han og den 31-årige mand indrømmede også, at de den 11. december 2022 havde hentet 26 kilo kokain i Køge, som den 48-årige samme dag overdrog til flere købere på Amager.

SE OGSÅ: TYSK TURIST PÅ TOTAL AFVEJE: ENDTE SIN LØBETUR MIDT I SKARPSKYDNINGSØVELSE

Begge mænd blev anholdt senere på dagen af NSK under en koordineret anholdelsesaktion. Ved anholdelsen blev der fundet 17 kilo kokain i besiddelse hos den 48-årige mand på hans bopæl på Amager, hvilket NSK konfiskerede.

“En solid og effektiv politiefterforskning med vægtige beviser har gjort det muligt for anklagemyndigheden hurtigt at føre sagen for retten som en tilståelsessag. Jeg er tilfreds med, at domstolene har idømt mændene lange fængselsstraffe, hvilket afspejler den strenge indsats mod sådanne betydelige mængder narkotika, der bliver distribueret i samfundet,” siger specialanklager Mariam Khalil.

Sagen er en udvikling af et større sagskompleks vedrørende narkotikadistribution, oplyser NSK.