24. maj. 2023 - 10:06

Tysk turist på total afveje: Endte sin løbetur midt i skarpskydningsøvelseSoldat i Oksbøls skydeterræn – Arkivfoto

En tysk turist bragte sig selv i en noget både farlig og akavet situation, da han skulle ud på sin morgenløbetur tirsdag ved øvelsesterrænet i Oksbøl

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog tirsdag morgen klokken 09.00 en anmeldelse fra Forsvarets personale om, at der rendte en person rundt inde på øvelsesområdet i Oksbøl, hvor der netop var en skarpskydningsøvelse i gang.

Annonce

Geværskydningen blev hurtigt indstillet, og landbetjenten fra Oksbøl blev sendt til stedet.

Han fandt en mandlig, tysk turist ude i øvelsesterrænet, som var ude at jokke sin morgenløbetur, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på en morgenbriefing til Presse-fotos.dk.

“Han havde overs skilte med advarsel om skarpskydning og forvilder sig ind på stedet. Manden blev hentet og kørt ud af området,” oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

SE OGSÅ: TO FLY STØDER SAMMEN I KØBENHAVNS LUFTHAVN

Den tyske turist fik efterfølgende en snak med betjenten. Normalt ender forseelsen ud i en bøde, men løberen slap med en advarsel.

Annonce

“Vi vil gerne gøre det klart, at det er forbundet med livsfare, hvis man bevæger sig ind i et aktivt skydeterræn. Så det er vigtigt, at man er opmærksom,” lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi på briefingen.

Episoden skete omkring Kallesmærskvej på Kallesmærsk Hede nær Blåvand i Vestjylland.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER