Ordfører for Moderaterne tager orlov

Folketingsmedlem Tobias Grotkjær Elmstrøm fra Moderaterne tager orlov. Det skyldes sygdom i den nærmeste familie.

Det oplyser regeringspartiet til Ritzau.

– Tobias Grotkjær Elmstrøm fra Moderaterne tager orlov fra Folketinget på grund af sygdom i den nærmeste familie, står der i en kort besked fra partiets pressetjeneste.

Tobias Grotkjær Elmstrøm blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2022. Han er partiets rets- og kulturordfører. Orloven er på ubestemt tid, oplyses det.

Mens Tobias Grotkjær Elmstrøm er fraværende fra Folketinget, kommer Henrik Rejnholt Andersen (M) ind som midlertidigt folketingsmedlem. Han er førstesuppleant i Østjyllands Storkreds.

Det er ikke første gang, at Henrik Rejnholt Andersen afløser Tobias Grotkjær Elmstrøm i Folketinget. Det skete også fra januar til juni i 2023, mens Tobias Grotkjær Elmstrøm var på barselsorlov.

Tobias Grotkjær Elmstrøm er uddannet jurist. Han ejer Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm.

I sommeren 2022, altså inden folketingsvalget senere samme år, kunne Frihedsbrevet fortælle, at han ved flere lejligheder blandt andet groft havde tilsidesat god advokatskik og var blevet pålagt at betale store bøder af Advokatnævnet.

Senest har han og Moderaterne generelt været i vælten på grund af sagen om arbejdsmiljøet i partiets sekretariat. Sagen endte med, at folketingsmedlemmet Jeppe Søe forlod Moderaterne og blev løsgænger, fordi han var utilfreds med ledelsens ageren.

I den forbindelse gjorde Tobias Grotkjær Elmstrøm det klart, at han var lettet over Søes exit.

– Vores folketingsgruppe er nu klar igen til at arbejde hårdt og tillidsfuldt sammen for Danmarks bedste, skrev han på X.

Privat er Tobias Grotkjær Elmstrøm gift med Christina Grotkjær Elmstrøm. Parret har tre børn.