Olsen-banden fejrer 50 år: Genskaber ikonisk scene

Illustrationsfoto.
Illustrationsfoto.

Olsen-banden kan snart fejre jubilæum. Den sjette Olsen-banden-film i rækken fylder nemlig 50 år, og der er lagt op til stor fest.

I anledning af 50-året for Olsen-banden-filmen Olsenbandens sidste bedrifter bliver filmen fejret i stor stil rundt omkring i København.

Tyske fans står for underholdningen, når de genskaber en scene fra den sjette Olsen-banden-film i rækken.

Derudover samles der ind til en statue af banden, og der vil ligeledes være en særlig visning af filmen i det nedlagte Vridsløselille Fængsel i Albertslund.

Det skriver Moving PictureHaus i en pressemeddelelse.

I første omgang vil en gammel HT-bus med en flok tyske fans sætte kurs mod København, hvor de agter at genskabe en ikonisk scene fra filmen.

Den særprægede scene tager udgangspunkt i Kjeld og Yvonnes søn, Børge, som åbner Knippelsbro. Her vil bussen ankomme til Knibbelsbro i Indre By klokken 13.30, hvor broen kortvarigt vil blive åbnet.

Skuespiller, Jes Holtsø, som spiller Børge i Olsen-banden-filmene, vil endnu engang sejle under broen i en timet og tilrettelagt aktion.

Dette finder sted torsdag den 29. august.

Olsen-banden festuge

Festlighederne fortsætter en uge senere lørdag den 7. september, hvor op mod 1.000 fans samles bag den ikoniske grønne port i det tidligere Statsfængsel i Vridsløselille. Her vil man se den sjette film på det hvide lærred.

‘Vi gør alt hvad vi kan for at genskabe detaljer fra filmen i fængslet, hvor visningen foregår. Men at vi nu får hjælp fra den tyske fanklub til også at genskabe en scene ude i byen, er jo helt fantastisk. Og hvis det ekstra fokus kan være med til at få statueprojektet helt i mål, så efterlader vi også et minde til fremtidige filmfans,’ udtaler talsmand for Moving PictureHaus, Lars B. Frahm, i pressemeddelelsen.

I løbet af fejringen vil Olsen-banden Stueforening også fortsætte deres indsamling til en statue, som har til hensigt at blive udstillet på Tingstedet i Valby.

Olsenbandens sidste bedrifter bliver vist lørdag den 7. september kl. 19.30. Billetter til arrangementet koster 85 kroner og kan købes på Portens hjemmeside.

En anden storslået begivenhed finder også snart sted i København. Der er nemlig K7 ungdomskulturuge, og her får ungdommen mulighed for at tilgå 200 museer i hele landet HELT gratis.