Odense leverer håndboldopvisning og bryder forbandelse

Odense Håndbold leverede en fejlfri præstation, da stormagten Györ på udebane blev besejret med 35-28

Odense Håndbold tog lørdag en særdeles flot skalp i Champions League, da turneringens forsvarende vinder, Györ, blev besejret med 35-28 i Ungarn.

Det er første gang i den fynske klubs historie, at det lykkes at slå stormagten fra Ungarn, der siden 2013 har vundet Champions League seks gange.

Odense spillede fremragende angrebshåndbold og leverede en stort set fejlfri præstation.

Helena Elver og Mie Højlund pinte kampen igennem den ungarske defensiv, der aldrig formåede at stække duoen, der vandt næsten alle dueller.

I anden halvleg stemplede landsholdskeeper Althea Reinhardt også for alvor ind i kampen, og så blev det en fynsk håndboldopvisning.

Sejren bringer fynboerne op på tredjepladsen med otte point i Champions Leagues gruppe B. Györ ligger nummer to med ni point, mens franske Brest topper med ti point.

Team Esbjerg ligger nummer fire med seks point, men har spillet en kamp færre end de øvrige tophold.

Odenses angrebsspil flød fra første minut i lørdagens opgør i Ungarn.

Ofte lykkedes det fynboerne at finde Maren Aardahl på stregen, mens Helena Elvers rappe fodskifte og gode overblik ligeledes voldte ungarerne problemer.

Hvor offensiven sprudlede i indledningen, haltede det dog i den anden ende for Odense, hvilket gjorde, at de to hold i størstedelen af første halvleg byttede mål.

Særligt højrebacken Dione Housheer havde fynboerne svært ved at tøjle, og hollænderen strøg om sig med både mål og assister.

Det dårlige forsvarsspil i begge ender skabte svære betingelser for både Althea Reinhardt i Odense-målet og hendes landsholdskollega Sandra Toft i den ungarske ende.

I første halvlegs sidste minutter fik ungarerne en udvisning, og det slog Odense kapital af. Fynboerne vandt overtalsperioden, og med Helena Elvers scoring i de sidste sekunder gik de til pause foran 18-16.

Odense kom blæsende ud til anden halvleg, og med den syvende fynske scoring på syv minutter efter pausen gjorde Mie Højlund det til 25-18.

Reinhardt fik langt bedre fat i Odense-målet, og hun leverede flere store redninger, som lynhurtigt blev omsat til fynske kontrascoringer.

Györ var blevet hensat til statister i en fynsk håndboldopvisning.

Symptomatisk for kampen studsede ungarernes Bo van Wetering halvvejs i anden halvleg bolden over det fynske mål, og det betød, at Odense angreb for en timålsføring.

Den mulighed udnyttede Mie Højlund, der sled sig fri og via stolpen sendte bolden ind til en 30-20-føring.

Derfra cruisede Odense i sikker stil sejren hjem, mens ungarerne med et par scoringer i de sidste minutter fik afværget et tocifret nederlag.