Nu kan du møde rød udrykning på vejene: Sådan skal du du agere

For godt halvandet år siden var Transportsministeren Thomas Danielsen ude med meldingen, om forsøgsordningen vedrørende grønne blink, som skal kunnes anvendes af frivillige. Nu er de ude med en anden farve blink, som kan blive taget i brug af køretøjer i forbindelse med Vejsidesyn.

Forsøgsordningen er stadig ikke lanceret, men der bliver angiveligt tale om en smal ordning, hvor de grønne opmærksomhedsblink udelukkende kan anvendes af frivillige hjerteløbere.

Mens de grønne blink lader vente lidt på sig endnu, så er de røde opmærksomhedsblink klar til brug for færdselsstyrelsen.

Nu kan færdelsstyrelsen nemlig afsløre, at de er klart med et helt nyt blink på de danske veje: De røde opmærksomhedsblink.

Det gør man, efter man i en forsøgsperiode fra maj 2021 til september 2022 havde tilladelse til at have udrykningslygter monteret på ét af Færdselsstyrelsens køretøjer, der blev anvendt ved syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer og motorcykler.

De vanlige blå blink vil stadig blive brugt – de røde blink vil være en tilføjelse til færdelsstyrelsen køretøjer.

Det forsøg var så positivt at man nu implementerer det fra årsskiftet, således at alle færdselsstyrrelsens køretøjer har de røde blink monteret.

Formålet med at anvende røde opmærksomhedsblink i forbindelse med vejsidesyn er at øge sikkerheden for styrelsens inspektører, der oplever, at der kan være udfordringer med at få opmærksomhed alene med LED-skilte og stopskilte.

De røde opmærksomhedsblink skal opfylde kravene i FN-regulativ 65 og må fastmonteres på Færdselsstyrelsens køretøjer, skriver Beredskabets netavis.

Der vil fortsat være tale om en forsøgsordning. Den skal løbe frem til 31. december 2025. Efter de første seks måneder vil færdselsstyrelsen lave en evaluering.