Ni års fængsel til fødselsdagsbarn: ‘Det understreger alvoren’

Den sidste dom i en NSK-sag om organiseret handel med store mængder amfetamin er nu afsagt. Den unge mand er dømt på sin fødselsdag

En 24-årig mand er fredag ved Retten i Randers idømt fængsel i ni år for handel med og indsmugling af amfetamin.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Retten fandt det bevist, at 24-årige Alex Haagensen havde besiddet og foranlediget videresalg af sammenlagt 17 kg amfetamin, hvoraf hovedparten blev videresolgt ved Horsens Station i oktober 2020.

Haagensen er den del af et netværk, som NSK har optrevlet, der står bag handel med store mængder amfetamin. Alle tiltalte i sagen er nu dømt, skriver NSK.

Den 24-årige blev også fundet skyldig i som chauffør i en narkotikaorganisation at have indsmuglet, besiddet og til dels videresolgt 1 kilo ketamin, 5000 ecstasypiller og 20 liter amfetaminolie.

De kriminelle forhold blev begået i ledtog med den 44-årige Arfan Caesar Pervez, der i oktober 2023 blev idømt 15 års fængsel for som bagmand i organisationen at være ansvarlig for handel med samlet 191,7 kilo amfetamin.

Pervez er ligeledes en del af sagskomplekset, som NSK har døbt “Operation Augsburg”.

Med fredagens afgørelse er otte personer nu dømt samlet 97 års fængsel, skriver NSK.

Straffen på ni års fængsel til den 24-årige er en tillægsstraf til en afgørelse ved en tysk domstol, der i 2021 idømte ham fire års fængsel for i januar 2021 at have været i besiddelse af 20 liter amfetaminolie og et kilo ketamin.

Ifølge specialanklager hos NSK Jhin Lee er der tale om betydelige mængder hård narkotika, som organisationen bag har distribueret ud til en stor kreds.

– Det ser vi med stor alvor på i anklagemyndigheden. Jeg er godt tilfreds med, at retten også med denne dom har understreget alvoren, siger anklageren i pressemeddelelsen.

Alex Haagensen har anket dommen til frifindelse.

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

/ritzau/